alinaminea a scris:
am primit dela tribunal o citatie in care ni se precizeaza ca trebuie sa achitam la asociatia de propritari suma de 5400ron reprezentand penalizari de intarziere la plata pentru perioada martie 2007-decembrie2009 ,,,,insa am obtinut dela asociatie un desfasurator pe baza caruia am fost data in judecata in care este prezentat faptul ca aceasta suma reprezinta de fapt penalizari calculate din decembrie 2003..................
as dori sami spuneti daca in acest caz mai este posibil sa solicit prescrierea la 3 ani....sau cel putin ce ar trebui sa scriu in cererea de intampinare care trebuie sa o depun in max 2 zile.........tinand cont ca este precizat ca eu ar trebui sa platesc datoriile din martie 2007 si nu din 2003 asa cum sa calculat conform desfasurator
Cu siguranta citatia ati primit-o de la judecatorie si nu de la tribunal.
Datoriile mai vechi de 3 ani se prescriu in anumite conditii iar instanta poate avea hotara prescrierea acestora . Dar daca asociatia face dovada ca in acest timp ati avut cunostinta de datorie printr-un angajament de plata, prin notificare, prin alta actiune in justitie, printr-o somatie de plata etc. atunci instanta poate sa accepte debitele pentru o perioada mai veche de 3 ani si sa dea o hotarare prin care sa va oblige la plata.
Dar daca puteti platiti acum la asociatie datoriile pentru ultimii 3 ani si incheiati un proces verbal cu presedintele asociatie prin care asociatia renunta la datoriile mai vechi de 3 ani si la judecata. Asa poate scapati mai ieftin avand in vedere ca daoriile mai vechi de 3 ani nu o sa le mai platiti iar daca asociatia nu a angajat un avocat in acest proces poate nu platiti cheltuieli de judecata.
Altfel, daca vreti si va permiteti sa luptati, angajati un aparator, apoi solicitati o expertiza pentru sumele soliciate de asociatie si dupa 5-6 termene, adica 10-12 luni de judecata puteti fi obligata la plata unei sume mai mici decat pretinde asociatia. Dar aparatorul si expertiza va costa minim 1000 lei.
Puneti-le in balanta si decideti.