irinastan a scris:
...pana de curand credeam ca sunt cu plata datoriilor, catre asociatia de locatari, la zi.
Faptul ca sunteti la zi cu datoriile se vede lunar pe lista de plata. Restantele de pe o luna pe alta si cumulate pe mai multe luni sau ani, sunt in permanenta afisate pe lista de plata lunara.
Luna aceasta am fost instiintata ca am restante pentru fondul de reparatii din anul 2007, pe diferite luni.
Cum ati fost instiintata? S-a afisat pe lista de plata sau ati primit o notificare prin posta? In unele situatii debitele mai vechi de 3 ani se pot prescrie.
De ce in unele luni mi-a luat fond automat, odata cu intretinerea si in altele nu?
Poate ca in unele luni ati contribuit la constituirea fondului de reparatii, in alte luni ati achitat niste reparatii care nu erau planificate (avarii) si-n altele nu a fost nevoie sa platiti, nefiind facute reparatii.
De ce mi-au spus dupa 5 ani de restante? ce pot face? Este o ilegalitate? Unde si cum sa reclam?
Este greu de inteles de ce timp de 5 ani nu s-a stiut sau nu ati stiut de restante. Intrebati presedintele asociatiei. Poate fi o greseala. Pot fi sume rezultate in urma efectuarii unei verificari sau a unui audit financiar si nu neaparat o ilegalitate. Inainte de a reclama solicitati in scris presedintelui sa va explice de ce au aparut aceste restante.
In functie de raspuns decideti modul de a actiona. Tineti-ne la curent.