avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond reparatii-asociatia locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond reparatii-asociatia locatari

Buna seara!

Locuiesc de 6 ani intr-o garsoniera si pana de curand credeam ca sunt cu plata datoriilor, catre asociatia de locatari, la zi. Luna aceasta am fost instiintata ca am restante pentru fondul de reparatii din anul 2007, pe diferite luni. Mentionez ca este prima data cand ma instiinteaza despre lucrul acesta. De fiecare data am fost la asociatie, am intrebat cat am de plata, am scos banii si am platit cat mi-au cerut. Acum am sesizat ca pe unele chitante scrie f. rep, indescifrabil, si sume de 10-20 ron. De ce in unele luni mi-a luat fond automat, odata cu intretinerea si in altele nu? De ce mi-au spus dupa 5 ani de restante? ce pot face? Este o ilegalitate? Unde si cum sa reclam?
Cel mai recent răspuns: irinastan , utilizator 22:39, 9 Decembrie 2011
Fondul de reparatii este un fond cu perioada limitata de folosire
Normal actualizarea acestui fond se realizeaza in baza hotararii AG si se trece in lista de intretinere lunara
Daca apreciati ca exista suspiciuni privitor la temeninicia impunerii aveti dreptul in temeiul art 10 din L nr 230/2007 sa solicitati lamuriri presedintelui de asociatie de proprietari
Puteti contesta in temeiul art 12 A c si d din HG nr 1588/2007 lista de plata lunara a intretinerii in termen de 10 zile de la afisarea acesteia la presedintele de asociatie
Acesta detine obligatia sa raspunda in termen de 7 zile
irinastan a scris:
...pana de curand credeam ca sunt cu plata datoriilor, catre asociatia de locatari, la zi.

Faptul ca sunteti la zi cu datoriile se vede lunar pe lista de plata. Restantele de pe o luna pe alta si cumulate pe mai multe luni sau ani, sunt in permanenta afisate pe lista de plata lunara.
Luna aceasta am fost instiintata ca am restante pentru fondul de reparatii din anul 2007, pe diferite luni.

Cum ati fost instiintata? S-a afisat pe lista de plata sau ati primit o notificare prin posta? In unele situatii debitele mai vechi de 3 ani se pot prescrie.
De ce in unele luni mi-a luat fond automat, odata cu intretinerea si in altele nu?

Poate ca in unele luni ati contribuit la constituirea fondului de reparatii, in alte luni ati achitat niste reparatii care nu erau planificate (avarii) si-n altele nu a fost nevoie sa platiti, nefiind facute reparatii.
De ce mi-au spus dupa 5 ani de restante? ce pot face? Este o ilegalitate? Unde si cum sa reclam?

Este greu de inteles de ce timp de 5 ani nu s-a stiut sau nu ati stiut de restante. Intrebati presedintele asociatiei. Poate fi o greseala. Pot fi sume rezultate in urma efectuarii unei verificari sau a unui audit financiar si nu neaparat o ilegalitate. Inainte de a reclama solicitati in scris presedintelui sa va explice de ce au aparut aceste restante.
In functie de raspuns decideti modul de a actiona. Tineti-ne la curent.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
Adriantot, moderator
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi. Le voi pune in aplicare si va voi tine la curent. Mentionez ca nu am aparut pana acum pe lista de plata cu aceste restante. Am fost instiintata verbal luna aceasta cand am fost sa platesc. Tot atunci mi-au inmanat o nota de plata cu datorii restante pe care apar cateva luni din anii 2007- 2011, restante fond reparatii +2 restante cota intretinere din 2010 si 2011( de care nu am mentionat pentru ca am chitantele si sper sa le anulez usor) si penalizarile acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante la plata intretinerii sorraine sorraine buna ziua. am o restanta de cateva luni la intretinere.(1000 lei). platesc lunar o suma de 150 lei.atat imi permit deocamdata . pot sa cer casierului sa mi ... (vezi toată discuția)
Problema asociatie , restante plata CosminC1 CosminC1 Buna ziua, de curand a fost tatal meu la acociatia de locatari sa plateasca intretinerea si apa/canal ,fiind instintat ca are o restanta de plata de 4320 ... (vezi toată discuția)
Sume nejustificate la intrtinere bellefille bellefille Va rog sa aveti amabilitatea sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:In urma cu 4 luni, pe chitanta de intretinere a inceput sa apara suma datorata pentru ... (vezi toată discuția)