avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie sau vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie sau vanzare cumparare

bunica sotului doreste sa ne dea pamantul ei cu suprafata de 400 mp cu conditia sa stea si ea intr-o camera dupa ce vom construi noua casa.....va rog sa imi spuneti daca un act de donatie poate fi ulterior atacat de catre cei 2 copii ai bunicii ..desi ei acuma au promis ca vor merge la notar sa dea declaratie ca nu au nicio pretentie cu privire la teren.............sau daca vom face totusi contractul de vanzare cumparare --acea taxa pt impozitul din venit mai trebuie platit desi actul se face intre rude de gradul 2???
Cel mai recent răspuns: alinaminea , utilizator 22:53, 3 Iunie 2010
Tstamentul, donatia, contract de vanzare cumparare, se pot ataca in instanta.
Contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere , s poate strica doar de partile c are au incheiat respectivul contract. Nu poate fi atacat de eventuali mostenitori.
Si eu recomand contractul de intretinere, asa e si bunica linistita, si sunteti si dvs. proprietari.
Aflati toate informatiile la notar.

Si declaratia pe care ar dori sa o dea cei 2 copii nu are nici o valabilitate, deoarece priveste o mostenire nedeschisa, viitoare.
ce este contractul de intretinere ??
e pur si simplu contractul de vanzare cumparare la care este specificat ca vom avea grija de bunica sau altceva???

daca bunica face contractul de vanzare cumparare catre nepotul sau(ruda de gradul ll) este adevarat ca nu se mai plateste 50% din impozitul pe venit ??sau aceasta e valabil doar in cazul donatie??
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
alinaminea, utilizator
nimeni??:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vânzare-cumpărare sau contract de întreținere? vreau să investesc în apartamentul bunicii mele Alexandra11997 Alexandra11997 Buna ziua ! Bunica mea are 83 de ani , are un apartament in care nu se poate locui si eu am fost de acord sa il fac locuibil , dar sa fie al meu . (Sa nu ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere elenus.pisi elenus.pisi Buna ziua! Am facut cu bunica mea un contract de intretinere in urma creia ea mi-a lasat casa. Vreau sa stiu daca dupa decesul ei imi poate ataca cineva ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la drept GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, vreau sa-l despagubesc pe fratele meu pentru casa care ne va ramane noua dupa moartea parintilor. Ce fel de acte trebuie sa facem? O sa-i dau o ... (vezi toată discuția)