avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate Rulzz

Activitate Rulzz

Răspuns la discuția Salariul cash
Din câte știu decizia CCR este adresată doar celor din sistemul bugetar, corectați-mă dacă greșesc. Și da, poate m-am exprimat greșit când am spus să-i oblig, dar interpretarea legii îi dă dreptul angajatorului să-mi refuze cererea, părerea mea.
Bun să presupunem că fac aceea cerere scrisă, trebuie să motivez de ce doresc cash? Ca la orice cerere, trebuie să-mi dea un nr. de înergistrare și are termen să 30 de zile să-mi răspundă la ea? Dacă totuși răspunsul este negativ, ar avea rost să apelez ITM în condițiile în care legea să dreptul de a alege modalitatea de plată a sarlariului?
Răspuns la discuția Salariul cash
freeelis a scris:

Din interpretarea textului de lege - art.166 alin.2 C.mun. "Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar" - reiese ca regula in materie de plata a salariului este plata cash si exceptia ar fi plata prin virament bancar.


Bun, asta știam dar credeam să s-a mai modificat de cânt a fost publicată legea.
Și care ar fi procedura prin care să-i cer acest lucru? Pentru că prin discuții a refuzat acest lucru. Ar trebui să fac o cerere scrisă către acesta? Și dacă refuză aș putea să mă adresez către ITM sau îl pot obliga în vre-un fel?
Discuție Salariul cash
Bună ziua,
Știu că pot cere angajatorului ca plata drepturilor salariale să fie făcută cash.
Dacă este așa vreau să știu care este procedura pentru a face acest lucru și dacă îl pot obliga în cazul în care refuză.


Mulțumesc!
Răspuns la discuția Nu am contract de muncã
Martorii ar fi restul lucrătorilor din firmă care bine înţeles nici ei nu au ontract, dar o parte din aceştia nu or să recunoască faptu că s-a lucrat la negru. Ar mai fi varianta camerelor de supraveghere din magazin dacă se poate folosi sau vânzătorii magazinelor din zonă. dar problema e că nu dau de nici o modalitate de contact a ITM bucureşti.
Neaţa. Problema mea vine c-am aşa. În data de 23 februarie, am început să lucrez la un fast food, atunci cerându-mi să aduc copie de Bi, certificat de naştere şi carte de muncă.
Atunci urmând să mi se facă un contract şi carte de muncă, dar nici până astăzi nu s-a întâmplat asta.
Cui trebui să mă adresez în situaţia asta şi dacă îmi pot lua banii pe luna aprilie şi pe mai căci pe celelate mi-am luat cu ţârita.Mulţumesc frumos!