multumesc pentru raspunsuri.da masina era asigurata dar am incercat tot felul de posibilitati insa pana acum ne-am cam luptat cu morile de vand pentru ca respectivul patron este in om destul de influent in lumea politica din oras....asta e ...asa se lucreaza la noi daca nu ai bani nu ai nici o sansa.exista CASCO iar contractul de munca nu are nici un paragraf din care sa rezulte ce se poate intampla in caz de accident,dupa accident insa a dat angajatilor o hartie prin care ii obliga sa plateasca in caz de accident daunele dar sotul meu nu a semnat acea hartie cum de altfel nu exista semnatura lui nici pe contractul de munca ci o semnatura a altui angajat din unitate care a fost data in momentul in care la firma respectiva a fost un control.este cam incurcata situatia dar pentru el este simpla.cu bani faci orice inclusiv sa iti bati joc de angajatii de care inainte erai foarte mandru si aveai totala incredere in ei.
si ce ar trebui sa fac ca sa baneficiez de acel salariu mediu daca de la spitalul platitor mi se spune ca nu se da asa ceva dar in acest contract de munca exista acest articol deci exista acest drept.
buna ziua.as dori sa stiu si eu daca mai este valabil acest contract colectiv de munca pentru ca eu sunt gravida si in acest contract exista articolul 51 lit. C,potrivit caruia la nastere mama primeste de la unitatea angajatoare un salariu mediu pe unitate.eu am intrebat la salarizare la spitalul platitor pentru ca sunt medic rezident si mi s-a spus ca acest contract nu mai este valabil. este sau nu valabil???????
lipsa de utilizare a masinii si suma respectiva a fost stabilita printr-o expertiza care s-a facut la aceea firma.na luptam cu morile de vant pentru ca la inceput firma a cerut pentru lipsa de folosinta a masinii suma de 5000 ron iar acum in urma acestei expertize s-a ajuns la suma de 25.000 ron si asta numai pentru ca noi suntem oameni simplii iar fostul patron este un mare director la APIA si uns cu toate alifiile.avocati am avut dar se pare ca nu ne-au ajutat cu nimic.asta e pe mine ma intereseaza mai ales problema inchisorii pentru ca in curand o sa fim parinti si ar fi un dezastru daca s-ar ajunge la asa ceva.daca nu o sa mai avem ce face si o sa i se oreasca din salariu asta e platim pentru o greseala care nici nu exista (sotul s-a dus sa munceasca si....) dar salariul sotului se ridica undeba la 800 ron si are si rata la banca pentru inca vreo 6 ani cu se va achita pana la urma imensa suma de 50.000 ron pe care o cer ei?????
sotul meu a pierdut procesul intentat de fostul patron.in timp ce lucra pentru respectivul domn a avut un accident cu autoutilitara pe care lucra iar dupa un an si jumatate a fost dat in judecata si acum i s-au cerut daune si bani pentru lipsa de utilizare a masinii care se apropie de 50.000 ron o suma enorma pe care noi nu o sa ne-o permitem niciodata sa i-o platim.ce se va intampla in conditiile astea?? sotul nu are nici o proprietate pe numele lui.cum o sa isi recupereze enorma suma ceruta???se poare ajunge la inchisoare???
buna ziua.am o mare problema.sotul meu a pierdut un proces cu o firma la care a lucrat.in timp ce lucra la aceea firma sotul meu a avut un accident soldat cu avarierea autoutilitarei si dupa aproximativ 1 an si ceva s-a trezit dat in judecata de patron si i s-au cerut daune uriase zic eu.din doi avocati pe care i-am angajat nu am avut parte de nici unul care sa faca ceva sa ne ajute.a ajuns acum sa trebuiasca sa plateasca 5000 ron reprezentand masina,instalatia de frig,si nefolosirea masinii pe o anumita perioada de timp.
intrebarea mea este ce putem face.sotul nu are nici o proprietate,are rata la banca si in curand vom fi parinti.cum se va plati aceasta uriasa suma???exista posibilitatea sa se transforme doamne fereste in penal si sa faca inchisoare???va rog ajutati-ma sunt disperata,nu stiu ce sa mai fac.