buna ziua.as dori sa stiu si eu daca mai este valabil acest contract colectiv de munca pentru ca eu sunt gravida si in acest contract exista articolul 51 lit. C,potrivit caruia la nastere mama primeste de la unitatea angajatoare un salariu mediu pe unitate.eu am intrebat la salarizare la spitalul platitor pentru ca sunt medic rezident si mi s-a spus ca acest contract nu mai este valabil. este sau nu valabil???????
1. CCMUNN pe anii 2007-2010 este valabil pana la 29 decembrie 2010.
2. El se va renegocia pana la sfarsitul anului in asa fel incat dupa aceasta data va exista un alt CCMUNN dar care nu va putea cuprinde prevederi mai putin favorabile decat cele din prezentul contract.
si ce ar trebui sa fac ca sa baneficiez de acel salariu mediu daca de la spitalul platitor mi se spune ca nu se da asa ceva dar in acest contract de munca exista acest articol deci exista acest drept.
1. Le spuneti ca, printre alte institutii bugetare, CCMUNN este semnat si de Ministerul Sanatatii.
2. Dupa ce nasteti, faceti cerere sa primiti acest salariu mediu si dati si un termen (sa zicem 10 zile) dupa care spuneti ca veti apela la instanta de judecata.
3. Puteti face aceasta la Tribunalul din judetul unde aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
4. Termenul de prescriptie este de 6 luni de la nasterea copilului asa ca tineti cont si de asta.
Prima pt. nastere
saradina
este adevarat ca firma la care lucrez este obligata sa-mi dea o prima la nasterea copilului cu toate ca acest lucru nu este stipulat in contr. colectiv de ... (vezi toată discuția)