avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... CCMUNN 2007-2010 este aplicabil si functionarilor ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

CCMUNN 2007-2010 este aplicabil si functionarilor publici?

Contractul colectiv de munca 2007-2010 este aplicabil si functionarilor publici?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:14, 3 Decembrie 2010
Da, cu exceptia acelor prevederi reglementate expres prin legislatia specifica functionarilor publici si prevederile referitoare la salarizare.
Ma refeream la art.51 pct. c
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil;daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
Avand in vedere faptul ca legea 330/2009 si OUG 1/2010 spun destul de clar ca nu se pot negocia prin contractele colective/acorduri colective alte drepturi salariale sau de natura salariala care sa exceada prevederilor celor doua acte normative, eu inclin sa cred ca nu se aplica acest articol...(am auzit si pareri contrare, asa ca mai asteptam opinii).
Multumesc de raspuns. MAi asteptam opinii.
Ajutorul pentru nastere nu intra in categoria veniturilor de natura salariala ...art.55 alin.4 lit.a C.fisc.

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti pentru mamele care au nascut lucialuca lucialuca Buna ziua! Care sunt drepturile banesti de care beneficiaza o femeie care a nascut, fiind angajata intr-o unitate de stat (spital), in afara de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Salariul bonus pentru nastere - anul 2012 alikbalik alikbalik \"CCMN 2007-2010 specifica clar ca mamele care au nascut au dreptul (nu este optiunea societatii) la obtinerea unui salariu mediu brut pe unitate.\" Dar ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate acordat mamicilor Laura Old Laura Old Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza salariu mediu pe unitate? Eu inteleg ca se aduna bruturile tuturor angajatilor din cartile de munca ... (vezi toată discuția)