avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu mediu pe unitate acordat mamicilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu mediu pe unitate acordat mamicilor

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza salariu mediu pe unitate? Eu inteleg ca se aduna bruturile tuturor angajatilor din cartile de munca si se impart la numarul lor. Acest salariu mediu brut se impoziteaza?
Ce sunt concediile sociale pentru ca eu nu am gasit nimic pe net legat de acest subiect ? Aveti o baza legala spre care ma puteti indruma?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:20, 13 Martie 2011
Potrivit Codului fiscal, art. 42, in intelesul impozitului pe venit, urmatoarele venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, precum si cele de aceeasi natura primite de la alte persoane, cu exceptia indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca. Nu sunt venituri impozabile indemnizatiile pentru: risc maternal, maternitate, cresterea copilului si ingrijirea copilului bolnav, potrivit legii;
Ma-ti bagat in ceata, eu tot nu am inteles cum se calculeaza salariul mediu pe unitate!
Va rog mult sa ma ajutati.
Multumesc
In primul mesaj ati pus mai multe intrebari .... ;)
1. salariul mediu pe unitate = totatul salariilor din unitate / numarul total de salariati
2. acest ajutor acordat de mame nu se impoziteaza - parerea mea, avand in vedere prevederile Codului fiscal.
3. cred ca este vorba despre concediile si indemnizatiile de asigurari sociale, cand faceti referire la concediile sociale.
buna ziua, am si eu o rugaminte, nu stiu cui sa ma adresez, dar am depus o cerere si copie dupa certificatul fetitei, eu am nascut in 2006 19 septembrie, si abia acum am aflat de salariul mediu pe unitate acordat mamei, iar cei de la juridic spun ca nu gasesc legea care spune ca si eu am dreptul... ca zice ca tre sa fie legea din 2006 ca sa prind si eu. Va rog sa ma ajutati si daca exista aceasta legea sa-mi trimiteti si mie paragraful unde este stipulat asa ceva. Multumesc si astept raspuns!
Dumneavoastra puteti beneficia de un salariu de baza avut la data nasterii conform prevederilor Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National 2005-2006 , un salariu mediu net pe unitate este prevazut in CCMUNN 2007-2010 care nu este aplicabil in cazul dvs.

Alte discuții în legătură

Ccmn 2011-2014 mai este in viguare? giomoco giomoco In anul 2008 eram angajata si am intrat in CIC. Am solicitat firmei respective plata ajutorului de nastere, constand intr-un salariu mediu brut pe unitate, ... (vezi toată discuția)
Neacordarea primei de nastere ContSters76877 ContSters76877 Buna ziua! Am nascut in august 2008. Am depus cerere pentru prima de nastere in septembrie 2008 la registratura spitalului in care lucrez. Pana acum nu am ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate in ccmun 2007-2010 Ank27 Ank27 Buna! Ar putea sa imi explice cineva mai clar art 66 din ccmun 2007-2010..sa inteleg ca in prima luna de concediu de maternitate salariata va primi un salariu ... (vezi toată discuția)