avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de maternitate in ccmun 2007-2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de maternitate in ccmun 2007-2010

Buna! Ar putea sa imi explice cineva mai clar art 66 din ccmun 2007-2010..sa inteleg ca in prima luna de concediu de maternitate salariata va primi un salariu brut la care nu se aplica nici un fel de taxe??..se respecta aceasta dispozitie in conditiile in care in ccm la nivel de unitate nu este nici o clauza in acest sens?
Multumesc..

"ART.66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va
compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si
indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele
colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii."
Cel mai recent răspuns: Ank27 , utilizator 14:34, 16 Septembrie 2010
Trebuie sa primiti un salar mediu pe unitate.
CCM la nivel de unitate nu poate contine clauze contrare CCM la nivel national. Faceti o cerere la angajator pentru plata salariului mediu de unitate
Va multumesc pentru raspuns..cunosc prevederile din ccmun ref la salariul net pe unitate...acest articol insa nu prea il inteleg si nici nu m-am lovit de o situatie concreta pana in momentul de fata...
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2010
Ank27, utilizator
La art. 66 se mentioneaza faptul ca societatea trebuie sa compenseze diferenta dintre indemnizatia de maternitate si salariul lunar brut pe o perioada de minim 6 sapatamani.

Prima de nastere, de care se vorbeste in art 51 c) din acelasi contract colectiv de munca la nivel national, se acorda o singura data si este egala cu un salariu mediu pe unitate (brut, nu net).
Ajutorul de nastere este neimpozabil, cf codului fiscal
Acea compensare,la care va referiti dvs este supusa impozitarii
Bun..si chiar se aplica?eu nu am mai intalnit aceasta situatie...cum se calculeaza si ce contributii se retin pentru aceasta diferenta dintre brut si indemnizatia de maternitate?efectiv calculam diferenta si o supunem taxelor?multumesc pentru pareri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensatie 15% din brut / concediu maternitate andira andira Buna ziua, Va rog, am doua intrebari: in ce conditii pot beneficia de compensarea de 15% din brut, pe minim 6 saptamani din durata concediului de ... (vezi toată discuția)
Cic2 daca cic1 expira cu o luna inainte de nasterea celui de-al doilea copil nerantula nerantula Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: - am un copil de 1 an si 4 luni, CIC_1 expira la data de 16.09.2010 - sunt insarcinata cu al doilea copil, care ... (vezi toată discuția)
Articolul 66 din ccm 2007 - 2010 Kitte Kitte La ce se refera Articolul 66 din CCM 2007 - 2010 ? Art. 66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o ... (vezi toată discuția)