avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariul bonus pentru nastere - anul 2012
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariul bonus pentru nastere - anul 2012

"CCMN 2007-2010 specifica clar ca mamele care au nascut au dreptul (nu este optiunea societatii) la obtinerea unui salariu mediu brut pe unitate."

Dar stiu ca acest CCMN era valabil pana la data de 31.12.2011.

Ma puteti ajuta cu mai multe informatii? Se mai acorda acest salariu ?
"Potrivit art. 1 si 8 din Lg 31/1996 privind CCM, republicata, CCM este conventis prin care se stab, in limitele prevazute de lege, clauzele privind cond de munca, salarizare, precum si alte dr si oblig decurgand din rap de munca.
In conf cu disp art 11 ALIN 1 lit d) DIN lG 31/1196, COROBORAT CU ART 238 ALIN 2 SI 3 SI ART 241 alin 1 lit d) din Codul Muncii, clauzele CCMN produc efecte pt toti salariatii incadrati la toti angajatorii din tara,acestea avand un caracter minimal
Prin urmare si disp prevazute la art 51 lit c) din CCMN pe anii 2007-2010 - prin care- "mama primeste la nasterea fiecarui copil un sal mediu pe unitate, pl de soc unde isi desf activitatea sau, dupa caz, daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate - sunt obligatorii si nu reprez o recomandare"
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:54, 9 Ianuarie 2012
Erau obligatorii pana la 31.12.2010.
CCMN 2007-2010 a fost valabil pana la 01.01.2011 .... in acest sens, acordarea unui ajutor de nastere se poate face numai daca acest lucru este prevazut in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia .. in lipsa unor astfel de prevederi, angajtorul nu este obligat sa plateasca asa ceva ...

Lg 31/1996 nu se refera la contractele colective de munca .... cred ca va referiti la Legea nr.130/1996 care a fost abrogata de Legea nr.62/2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru nasterea fiecarui copil prevazut in ccm VALI_H VALI_H intrebarea mea este urmatoarea - ajutorul prevazut la art.51, lit. c in Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007 - 2010 ”un ... (vezi toată discuția)
Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, va rog sa ma indrumati ce pot face in acest caz: am solicitat acel salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului, in luna mai, insa pana in prezent ... (vezi toată discuția)