avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită va rog ajutati-ma cu un raspuns.sotul a pierdut ...
Discuție deschisă în Executare silită

va rog ajutati-ma cu un raspuns.sotul a pierdut procesul ce se va intampla???

sotul meu a pierdut procesul intentat de fostul patron.in timp ce lucra pentru respectivul domn a avut un accident cu autoutilitara pe care lucra iar dupa un an si jumatate a fost dat in judecata si acum i s-au cerut daune si bani pentru lipsa de utilizare a masinii care se apropie de 50.000 ron o suma enorma pe care noi nu o sa ne-o permitem niciodata sa i-o platim.ce se va intampla in conditiile astea?? sotul nu are nici o proprietate pe numele lui.cum o sa isi recupereze enorma suma ceruta???se poare ajunge la inchisoare???
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 11:09, 12 Mai 2010
ce se va intampla in conditiile astea?? sotul nu are nici o proprietate pe numele lui.cum o sa isi recupereze enorma suma ceruta???se poare ajunge la inchisoare???

1. Exista si cai de atac. Daca aceste cai de atac au fost epuizate se va incuviinta executarea silita a bunurilor mobile si imobile pana la concurenta debitului.
2. Daca sotul dvs nu dispune de bunuri se va infiinta o poprire pe veniturile prezente si viitoare.
3. Nu exista sanctiunea / pedeapsa inchisorii pentru debitor in cazul executarii silite.

Intrebare : cum a fost stabilita in instanta lipsa de utilizare a masinii?
1. Daca mai sunt cai de atac impotriva sentitei judecatoresti, folositile, dar sub indrumarea si asistenta unui avocat.
2. Daca sunt bunuri dobandite in timpul casatoriei, avand regimul bunurilor comune, acestea vor fi supuse unui partaj judiciar, pentru ca mai apoi sa fie urmarite silit, daca nu sunt atunci se aplica varianta colegului florinraican.
3. Nu se face inca inchisoare pentru neplata datoriilor ori insolventa.
lipsa de utilizare a masinii si suma respectiva a fost stabilita printr-o expertiza care s-a facut la aceea firma.na luptam cu morile de vant pentru ca la inceput firma a cerut pentru lipsa de folosinta a masinii suma de 5000 ron iar acum in urma acestei expertize s-a ajuns la suma de 25.000 ron si asta numai pentru ca noi suntem oameni simplii iar fostul patron este un mare director la APIA si uns cu toate alifiile.avocati am avut dar se pare ca nu ne-au ajutat cu nimic.asta e pe mine ma intereseaza mai ales problema inchisorii pentru ca in curand o sa fim parinti si ar fi un dezastru daca s-ar ajunge la asa ceva.daca nu o sa mai avem ce face si o sa i se oreasca din salariu asta e platim pentru o greseala care nici nu exista (sotul s-a dus sa munceasca si....) dar salariul sotului se ridica undeba la 800 ron si are si rata la banca pentru inca vreo 6 ani cu se va achita pana la urma imensa suma de 50.000 ron pe care o cer ei?????
roxi16_1999 a scris:

sotul meu a pierdut procesul intentat de fostul patron.in timp ce lucra pentru respectivul domn a avut un accident cu autoutilitara pe care lucra .....

Codul muncii, la art. 270, alin. (2), spune: «Salariatii nu raspund de pagubele provocate de forta majora, de alte cauze neprevazute si care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului
Pentru un sofer, riscul normal al serviciului il reprezinta tocmai producerea unui accident auto.
De aceea, daca mai exista cai de atac impotriva hotararii judecatoresti folositi-le. Sunt sanse de castig.

roxi16_1999 a scris:

se poare ajunge la inchisoare???

Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitarea insolventei remmesh remmesh Buna ziua, ca urmare a predarii unui autoturism in anul 2008, firma de leasing mi-a cerut insolventa in instanta, suma solicitata fiind de circa 70.000 ron ... (vezi toată discuția)
Executare silita victoria.b victoria.b In discutie e un contract de leasing financiar, care in urma intelegerii intre cei doi, utilizator si locator, facturile nu se plateau la termen, dar se ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru paza popd_ms popd_ms Am o cabana la munte. Am fost la primaria comunei sa platesc impozitul si surpriza a fost sa mi se spuna ca trebuie sa achit 50 lei pentru paza. Mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)