avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... solicitarea insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

solicitarea insolventei

Buna ziua,
ca urmare a predarii unui autoturism in anul 2008, firma de leasing mi-a cerut insolventa in instanta, suma solicitata fiind de circa 70.000 ron (circa 50.000 fiind penalitati). Mentionez ca masina a costat 10.000 Euro cu tva, din care s-a platit 20% avans + 12 rate. . Ce as putea sa fac? Pot fi tras la raspundere ca persoana fizica - asociat - administrator?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:22, 14 Ianuarie 2015
DA, exista posibilitatea sa fiti tras la raspundere ca persoana fizica, in considerarea calitatii dvs. de organ de conducere al firmei insolvente.
Pai si daca persoana fizica nu are bunuri personale si lucreaza pe un salariu minim, ce masuri ar putea fi intreprinse?
Masuri de catre cine? De catre creditor?
Executarea silita a 1/3 din salariul ala minim si cam atat (inchisoarea datornicilor s-a desfiintat de mult, fapt consemnat si in Conventia europeana a drepturilor omului, de la Roma 1953, la care Romania este parte, asa ca stati linistit la inchisoare nu va baga nimeni).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt riscurile insolventei? cum pot iesi ok din acest proces? Gaita Cristina Gaita Cristina Buna seara, detin o firma mica cu vechime de 1 an si 8 luni. Am datorii de peste 25.000 lei la un furnizor, esalonare la anaf pentru suma de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Raspundere administrator srl sorin_di sorin_di Buna, am si eu o intrebare legata de o societate comerciala.In urma cu un an am infiintat un srl impreuna cu doua cunostinte.dat fiind faptul ca srl-ul nu mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. firma mea are datorii la furnizorii cu care a lucrat, ... Cristina 180596 Cristina 180596 Buna ziua. Firma mea are datorii la furnizorii cu care a lucrat, iar datoriile nu pot fi plătite datorită problemelor financiare. Pot bagă firma in ... (vezi toată discuția)