avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Buna ziua. Firma mea are datorii la furnizorii cu care ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Buna ziua. Firma mea are datorii la furnizorii cu care a lucrat, ...

Buna ziua.
Firma mea are datorii la furnizorii cu care a lucrat, iar datoriile nu pot fi plătite datorită problemelor financiare. Pot bagă firma in insolventa ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 18:46, 12 Octombrie 2020
Pentru procedura de insolventa trebuie indeplinite cumulativ o serie de proceduri
Veti raspunde cu patrimoniul societati in caz de executare silita
Dacă datoriile cumulate depășesc pragul de 50.000 lei, da, puteți. Societatea va răspunde în limita bunurilor aflate în patrimoniul său (mobile: mașini, utilaje etc.; imobile: clădiri, apartamente etc.)..
Daca datoriile sunt mai mari de 50.000 lei si nu se platesc din cauza lipsei de disponibilitati banesti, societatea se afla in stare de insolventa.

Legea 85/2014 spune la art. 66:
Debitorul aflat în stare de insolvenţă este obligat să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor prezentei legi, în termen de maximum 30 de zile de la apariţia stării de insolvenţă.

Codul penal spune la art. 240:
Neintroducerea sau introducerea tardivă, de către debitorul persoană fizică ori de reprezentantul legal al persoanei juridice debitoare, a cererii de deschidere a procedurii insolvenţei, într-un termen care depăşeşte cu mai mult de 6 luni termenul prevăzut de lege de la apariţia stării de insolvenţă, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Daca introduce reprezentantul societatii cererea poate sa aleaga administratorul/lichidatorul judiciar.

Este recomandat sa discutati cu un practician in insolventa pentru pregatirea dosarului si discutarea oricaror aspecte procedurale.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2020
GRINSOLV IPURL, Practician in insolventa
Ar fi chiar recomandat sa solicitati deschiderea procedurii de insolventa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt riscurile insolventei? cum pot iesi ok din acest proces? Gaita Cristina Gaita Cristina Buna seara, detin o firma mica cu vechime de 1 an si 8 luni. Am datorii de peste 25.000 lei la un furnizor, esalonare la anaf pentru suma de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! persoana juridica poate renunta la procedura de insolventa? ... alixandru alixandru Buna ziua! Persoana jutidica, poate renunta la procedura de insolventa? Si ce implicatii sunt? Multumesc! (vezi toată discuția)
Firma cu datorii DanieleLuca DanieleLuca DETIN O FIRMA CU DATORII LA FURNIZORI SI SPATIUL UNDE AM FOST CHIRIAS DAR FARA DATORII LA STAT.CE URMEAZA?POT FI AFECTAT CA SI PERSOANA FIZICA? (vezi toată discuția)