avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... care sunt riscurile insolventei? cum pot iesi ok din ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

care sunt riscurile insolventei? cum pot iesi ok din acest proces?

Buna seara,

detin o firma mica cu vechime de 1 an si 8 luni. Am datorii de peste 25.000 lei la un furnizor, esalonare la anaf pentru suma de aproximativ 8800 lei si ordine de plata de aproximativ 3000 lei, acestea din urma fiind cu termen pana pe data de 15 martie fiind primul trimestru din 2021, plus chiria spatiului si aproximativ toate utilitatile neachitate pe ultima luna. Ma aflu in imposibilitatea de a achita toate aceste datorii. As dori sa stiu daca pot vinde afacerea, daca aceasta are potential. As dori sa bag firma in insolventa, dar am inteles ca exista anumite riscuri. De asemenea, as dori sa stiu daca pot fi trasa la raspundere pentru gestionarea proasta a afacerii si ce ar insemna mai concret o gestionare proasta a unei afaceri astfel incat sa poti fi tras la raspundere in instanta pentru asta. Din pacate nu cunosc foarte multe aspecte, ma poate ajuta cineva, va rog mult? Situatia personala incepe sa devina critica din aceasta cauza. Multumesc anticipat! Nu mai stiu la cine sa apelez...
Cel mai recent răspuns: Gaita Cristina , utilizator 00:22, 13 Martie 2021
Valoarea prag pentru starea de insolventa este de 50.000 lei.

Introducerea cererii de deschidere a procedurii insolventei, atunci cand societatea nu poate plati datoriile scadente din cauza lipsei banilor este o obligatie, nu este optionala.

Reamintesc prevederile art. 240 Cod penal:
(1)Neintroducerea sau introducerea tardivă, de către debitorul persoană fizică ori de reprezentantul legal al persoanei juridice debitoare, a cererii de deschidere a procedurii insolvenţei, într-un termen care depăşeşte cu mai mult de 6 luni termenul prevăzut de lege de la apariţia stării de insolvenţă, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Pe perioada starii de alerta este suspendata obligatia de a introduce cerere de deschidere a procedurii insolventei.

Daca nu este atins pragul pentru insolventa societatea se inchide prin lichidare voluntara cu numire de lichidator dintre practicienii in insolventa.

Daca doriti ne puteti contacta telefonic pentru a discuta in concret situatia societatii dumneavoastra si optiunile pe care le aveti.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Multumesc mult pentru aceste informatii. Care este tariful pentru o discutie telefonica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. firma mea are datorii la furnizorii cu care a lucrat, ... Cristina 180596 Cristina 180596 Buna ziua. Firma mea are datorii la furnizorii cu care a lucrat, iar datoriile nu pot fi plătite datorită problemelor financiare. Pot bagă firma in ... (vezi toată discuția)
Deschidere procedura insolventa debit 250 ron nmmm nmmm in cazul in care lichidatorul numit de registru constata ca societatea supusa lichidarii are debit doar 200 ron catre DGFPS si asociatul nu poate fi gasit este ... (vezi toată discuția)
Insolvența srl madalina8392 madalina8392 Dacă datoriile unei societăți sunt de aproximativ €8000, la care se adaugă creditarea nerecuperată din partea administratorului (peste €20000), se ... (vezi toată discuția)