avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate malisa

Activitate malisa

Răspuns la discuția nerespectare program vizita
Va multumesc pentru raspuns.
Problema este ca eu am stat stat de vorba cu copilul si am incercat sa ai explic ca este bine sa vorbeasca cu tati si sa ai comunice din activitatile pe care le are insa nu pot sa al fac sa vorbeasca , copilu si-a exprimat dorinta si mi-a spus ca atunci cand o sa vrea sa vorbeasca cu tati o sa sune ami spuna el si al sunam noi.Copilu a rupt legatura cu tatal de doi ani , de cateva luni sa stabilit programul de vizitare si de a pastra legaturile telefonice si acum suna in fiecare zi unde se intampla acelas lucru copilul refuza sa vorbeasca. Copilul pare destul de relaxat cu viata pe care o avem aici nu asi arata dorinta de a comunica cu tatal adevarat cu toate ca eu incerc pe cat posibil sa pastreze aceasta legatura Am incercat sa ai explic tatalui de dorintele copilului insa el nu vrea sa accepte pentru ca merge pe ideea ca eu nu al las si ca este invatat sa spuna ca nu vrea sa vorbeasca.
El a zis ca o sa depuna o plangere penala pentru nerespectarea programului, Ce se poate intampla in urma acestei plangeri penale?
Si o alta intrebare ar avea el sanse prin nerespectare programului sa mai ceara reincredintare copil in condiitiile in care cand a deschis procesu a fost pentru reincredintare minor si pana la terminarea procesului a renuntat si a cerut un program de vizitare copil?
Buna ziua.
am custodie definitiva si irevocabila obtinuta inainte de a se schimba legile. Eu sa ma aflu in alta tara cu copilul meu . Nu de mult sa hotarat un program de vizitare definitiv insa eu nu o sa pot sa al respect. Vreau sa mentionez ca sa stabilit legaturi telefonice sau prin internet cu tatal insa copilul in varsta de 6 ani refuza sa vorbeasca cu el. Ce se poate inampla daca nu al mai dau la telefon sau internet sau daca nu o sa respect programul stabilit prin lege?
Răspuns la discuția tatal cere custodia
Tatal nu vrea absolut nimic decat reancredintarea copilului. Exlude alte variante. vrea ca , copilul sa creasac pe hotarele tarii romanest, nu accepta ideea ca este an alta tara si ca are sanse la un viitor si o educatie mai buna.
va multumesc d-na Simona
De ce spuneti asta?
An conditiile an care noi santem stabiliti aici,copilul este anscris la o scoala. dat fiind ca ma acuza ca nu l-am lasat sa asi vada copilul? Nu stiu daca sant luate an calcul la dosar mesajele si e.mailuri pentru a face dovada ca nu am ancercat nici o clipa sa fac imposibila comunicarea cu copilul sau sau sa poata sa vina sa al vada.. pe ce baza credeti ca poate sa castige? castiga copilul?
Buna ziua
Va scriu pentru a vedea parerea celorlati..
Am ancheiat divortul cu o decizie definitiva si irevocabila, am obtinut custodia copilului, dupa 8 luni de la div am hotarat sa plec cu copilul din tara, dat fiind ca am avut decizia definitiva si irevocabila am putut sa plec din tara cu copilul fara acordul tatalui..
I-am spus tatalui ca am hotarat sa ramanem sa locuim an alta tara ansa el nu a acceptat ideea. I-am propus de nenumarate ori sa vina sa vada copilul ansa el nu vrea pe motive ca nu el a plecat cu copilul din tara si ca eu trebuie sa vin sa al aduc sa al vada, mentionez nu avem nici un program de vizita stabilit doar ne-am anteles verbal ca o sa poata sa asi vada copilul.Dupa mai mult de un an de la divort el acum cere custodia copilului pe motive ca eu sufar de o boala care ai pune an pericol viata an pericol copilului (ceea ce nu este adevarat) si faptul ca nu l-am lasat sa asi vada copilul, an tot acest timp de cand am plecat din tara.Vreau sa stiu care aii sunt sansele de a castiga custodia copilului.
Mii de multumiri
Va multumesc
Buna ziua.
Va scriu pentru fratele meu care vrea sa afle daca este posibil ca partenera lui care locuieste an Germania poate sa bage divort fara ca ea sa se duca an tara. Partenara lui a decis sa se mute an Germania cu fica ei, ea sa despartit de sotul ei ansa nu legal, acum este hotarata sa bage divortul ansa serviciul pecare al are nu ai permite sa plece an Romania pentru a baga divortul. Ea are o fica de 15 ani care cu acordul tatalui acum locuieste cu ea an Germania. Daca este posibil ce este de facut?

Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția plecat cu copilul din tara
va multumesc foarte mult pentru raspunsuri