avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate an

Activitate an

Răspuns la discuția Deschidere PFA
Buna seara!
Multumesc mult pentru răspuns. Ne-am gandit initial la deschiderea unei microintreprinderi, dar în această situaţie va trebui să angajăm un contabil, la pfa, va putea efectua mama inregistrarile, tinand contabilitatea in partida simpla, iar eu nu o voi putea ajuta mereu cu actele (de dus si de luat de la contabil).
Discuție Deschidere PFA
Buna ziua!
As avea si eu mai multe nelamurire, in cazul in care deschid un PFA, cod caen - comert cu amanuntul:
- va trebui sa vand eu la magazin sau o pot lasa pe mama la magazin? Mentionez ca mama este pensionara, sunt obligata sa i fac Contract individual de munca, sau pot sa i fac Contract Individual de Munca?
- daca deschid PFA ul pe numele mamei(pensionara fiind)...o afecteaza intr-un fel?

Va multumesc mult!
Buna ziua,

Astazi am primit o confirmare prin posta de la judecatorie, aceasta confirmare este semnata de copilul meu de 14 ani. Eu am drept la vizita a acestui copil prin hotarare judecatoreasca...dar nu mi se acorda acest drept. Pentru ce se poate adresa un copil de 14 ani unui judecator, sau are voie sa i se adreseze, exista vreo lege care i da acest drept?

Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Intampin o mare problema, fosta mea sotie a plecat din tara cu copilul meu, copilul fiind incredintat ei prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, dar eu am drept la vizita a copilului prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, si nu imi acorda dreptul de a mi vedea copilul. M-am prezentat si executorul.....si tot nu mi a dat voie sa l vad...am depus plangere la Politie, si tot nu s-a intamplat nimic....Exista vreo solutie legala in acest caz?
Mai sus este precizat ca pot face o sesizare la Pasapoarte si la Consulatul unde se afla mama.....Este legala aceasta sesizare....sau exista vreo lege, ce imi permite acest drept...?

Buna ziua,
As dori sa stiu, in ce practica sau procedura se afla acest fragment ?
" Daca programul de vizitare in favoarea tatalui a fost stabilit la domiciliul minorului, atunci plecarea din tara este posibila indiferent de programul de vizitare stabilit, cu conditia de a comunica tatalui minorului domiciliul acestuia la care, daca doreste sa-si vada copilul, va trebui sa faca deplasari in strainatate sau sa solicite un alt program de vizitare instantei..." Si daca s-a folosit in instanta pana acum?

Va multumesc anticipat
Buna ziua,
As dori sa mi spuneti si mie in ce lege se incadreaza acest fragment scris de dumneavoastra mai sus :
"Daca minorul a fost incredintat mamei iar tatal minorului nu are stabilit prin hotarare judecatoreasca un program de vizita al copilului, mama poate iesi cu minorul din tara fara acordul tatalui. Sentinta definitiva si irevocabila este suficienta.
Daca tatal are stabilit un program de vizita al minorului, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, plecarea din tara este posibila numai daca nu se ingradeste astfel dreptul de vizita al minorului. De exemplu: daca are program de vizita o data la doua saptamani in week-end, la domiciliul tatalui, plecarea din tara va fi imposibila.
Daca insa programul de vizitare al minorului stabilit in favoarea tatalui este o data pe an, o luna in vacanta de vara, atunci este posibila plecarea din tara, urmand ca acea luna sa veniti cu minorul in tara.
Daca insa, programul de vizitare in favoarea tatalui a fost stabilit la domiciliul minorului, atunci plecarea din tara este posibila indiferent de programul de vizitare stabilit, cu conditia de a comunica tatalui minorului domiciliul acestuia la care, daca doreste sa-si vada copilul, va trebui sa faca deplasari in strainatate sau sa solicite un alt program de vizitare instantei..."
Va multumesc