avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Deschidere PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Deschidere PFA

Buna ziua!
As avea si eu mai multe nelamurire, in cazul in care deschid un PFA, cod caen - comert cu amanuntul:
- va trebui sa vand eu la magazin sau o pot lasa pe mama la magazin? Mentionez ca mama este pensionara, sunt obligata sa i fac Contract individual de munca, sau pot sa i fac Contract Individual de Munca?
- daca deschid PFA ul pe numele mamei(pensionara fiind)...o afecteaza intr-un fel?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: an , utilizator 19:50, 10 Mai 2016
E obligatoriu ca persoana care e gasita acolo ca vinde(in cazul unui control), sa aiba contract de munca pe pfa.
Pfa-ul poate fi deschis si pe numele mamei.
Dar ganditi-va si la varianta infiintarii pe numele mamei a unui srl caci veti iesi mai bine la plata impozitelor in timpul anului.
Daca mama este pensionara nu este oare mai rentabil PFA-ul? Fiind deja pensionara cred ca nu mai trebuie sa contribuie la pensii si ar ramine atunci de platit doar impozit / sanatatea.
Buna seara!
Multumesc mult pentru răspuns. Ne-am gandit initial la deschiderea unei microintreprinderi, dar în această situaţie va trebui să angajăm un contabil, la pfa, va putea efectua mama inregistrarile, tinand contabilitatea in partida simpla, iar eu nu o voi putea ajuta mereu cu actele (de dus si de luat de la contabil).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin alimentar- intreprindere individuala WEGA67 WEGA67 Ce cod CAEN pot folosi ptr. deschiderea unui magazin alimentar pentru o intreprindere individuala??? (vezi toată discuția)
Pot avea activități pe firmă cu impozitare diferită? stepanadrian stepanadrian Am o întreprindere individuală cu o singură activitate (comerț cu amănuntul pe internet) cu impozitare în sistem real. Pot adăuga o altă activitate ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica autorizata poate avea ca angajat titularul? arvat_t arvat_t Penru forma jur.pers.fiz. autor.calitatea de angajat o poate detine si persoana respectiva?Impozitele sunt mai mici,(contabilitate mai simpla)decat ptr. ... (vezi toată discuția)