avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Pot avea activități pe firmă cu impozitare ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Pot avea activități pe firmă cu impozitare diferită?

Am o întreprindere individuală cu o singură activitate (comerț cu amănuntul pe internet) cu impozitare în sistem real. Pot adăuga o altă activitate care să fie impozitată la normă? Cum plătesc impozitele astfel?
Cel mai recent răspuns: stepanadrian , utilizator 09:38, 4 Decembrie 2015
Daca desfasurati doua sau mai multe activitati din care cel putin una este in sistem real(contabilitate in partida simpla) , toate veniturile , din toate activitatile vor fi impozitate in sistem real.Numai in cazul in care desfasurati numai activitati care sunt in nomenclatorul activitatilor impozitate cu norme de venit puteti aplica acest sistem de impozitare
Mulțumesc! Ar fi rentabil în acest caz să deschid un PFA pe lângă I.I.? Ar fi mult mai rentabil pentru mine să fiu impozitat la normă la cealaltă activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala - model de statut Veres-Andreea Veres-Andreea Buna ziua, as avea si eu nevoie de un pic de ajutor. Doresc sa imi infiintez o intreprindere individuala si am nevoie de un model de statut. Va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Ce sa aleg: ii, if sau pfa? ankalupu ankalupu sunt studenta si vreau sa-mi fac o afacere, locul in care stau ar fi ideal o alimentara dar nu as vrea un srl.ce ar fi mai bine sa aleg ii, ifsau pfa? e ... (vezi toată discuția)