avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Activitate cathy1220

Activitate cathy1220

Răspuns la discuția Munca in plus
Pana la urma fratele meu a acceptat responsabilitatile, in ideea ca situatia ar fi ca ori accepta ori isi cauta in alta parte si momentan nu are alta optiune. Va multumesc pentru raspuns si va doresc o zi buna!
Răspuns la discuția Munca in plus
Va multumesc pentru raspuns, sunt utile aceste articole.
Problema e ca angajatorul in continuare nu doreste sa discute acest subiect.
Discuție Munca in plus
Buna ziua,

Fratele meu lucreaza la o firma privata. Clientul firmei a cerut sa preia atributiile unui angajat de al lor care a fost dat afara. In momentul de fata clientul l-a numit oficial pe fratele meu ca inlocuitor in fata celorlati participanti la proiect. Sefii fratelui meu nu au dorit sa discute aceasta situatie, au tot amanat. Fratele meu le-a spus ca toata lumea presupune ca el va prelua aceste atributii, dar pe el nu l-a intrebat nimeni si ar dori sa discute in ce conditii le preia sau sa le preia altcineva. Sefii din nou nu au dorit sa clarifice sau sa discute. In momentul de fata vin cerinte de la client numindu-l pe fratele meu. As vrea sa va intreb ce optiuni are avand in vedere ca preluarea acestor atributii presupune o munca mai mult decat dubla, responsabilitate destul de mare. Desi tehnologiile folosite ar fi aceleasi, nu cunoaste departamentul respectiv si ar trebui sa faca multa analiza pentru a raspunde corespunzator avand in vedere ca nici nu a facut training cu colegul plecat.
As vrea sa precizez ca sefii fratelui meu ar dori sa dea aceasta munca unui coleg mai tanar dar in momentul de fata el nu are suficienta experienta si clientul nu il doreste. Sefilor le-ar conveni ca sotul meu sa se ocupe acum cand e mai greu iar mai apoi sa preia colegul tanar.
Poate invoca ceva din legislatie pentru a refuza aceste atributii noi sau pentru a fi remunerat in plus pentru atributii in plus? (nu se va modifica fisa postului)
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Teren privat - monument istoric
Multumesc pt raspuns!
Buna ziua,

O ruda a mea este proprietarul unui teren pe care se afla o biserica veche declarata monument istoric, terenul a fost cumparat acum vreo 50 ani. Pana acum nu se faceau slujbe acolo, dar in prezent se fac din cand. Pentru a proteja terenul am pus lacat la poarta (cheia este disponibila si celor care se ocupa de biserica) si o pancarda cu 'teren privat - accesul interzis'. Preotul a scos pancarda si nu a fost deacord nici cu lacat-ul. Ati putea sa imi spuneti, sau sa-mi indicati in lege care sunt drepturile proprietarului intr-un asftel de caz? Putem pune o asfel de pancarda si lacat la poarta?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Fond de rulment
Multumesc!
Discuție Fond de rulment
Buna ziua,

As avea nevoie din nou de sfatul dvs. Ne-am mutat de curand intr-un apartament nou, iar plata intretinerii se face la banca pe baza facturii emise pe apartament. In suma platita era inclus si un fond de rulment. Mai pot sa cer administratorului o chitanta cu fondul de rulment achitat deja?

Va multumesc.
Va multumesc tuturor pt raspunsuri, imi sunt foarte utile.
Buna ziua,

Am nevoie de sfatul dvs:

Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc nou care are centrala de bloc. De cateva zile s-a taiat gazul la centrala pe motiv de restanta a catorva vecini mai mult de 3 luni, lasandu-ne fara apa calda.
Presedintele asociatiei de proprietari spune ca a sunat pe toti restantierii. S-au achitat o parte din bani, nu stiu cat dar nu toti.
Am intrebat cand va fi rebransarea la gaz si presedintele spune ca asteapta sa achite toti, nu mergem pe suma minima pt ca apoi iar nu platesc.
Intentia este sa ii dea in judecata pe cei care nu vor achita.
Intrebarea mea ar fi ce pot sa fac pt a rebransa gazul cat mai repede? Este normal sa asteptam o perioada nedefinita doar pentru ca vor sa dea o lectie restantierilor?

Va multumesc anticipat.