avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Activitate astaltti

Activitate astaltti

oameni buni, nu ma supar pe nimeni aiurea asa, doar k sunt eu pornita.....
ma deranjeaza teribil raspunsurile incerte, care ajung sa dauneze grav unora care nu au o logica adecvata in a interpreta corect, ma repet, concret , nu accept datul cu parerea sau cu presupusul...,ma documentez f bine inainte sa adresez niste intrebari, va asigur....
este vorba de o prelungire a unui ctr.de munca prin act aditional, vorbesc romaneste, ce dumnezeu...unde scrie k se trece act ad. de prelungire in revisal ??? din acea Hg mentionata si actualizata inclusiv in 2010, nu reiese k e vb de act aditional de prelungire a unui ctr.m....si retineti un aspect....in faimosul Revisal , nu exista optiunea pentru act ad.decat in anumite cazuri strict delimitate si anume :
fereastra de * modificare/corectii survenite asupra contractului* cuprind e doar urmatoarele optiuni:
-functie/ocupatie
-incetare ctr.
-tipul ctr.
-reactivare ctr
-nr.data contract
-loc de munca, transfer la alta entitate

?????????? vede cineva si o alt a optiune ??cum ar fi cea de prelungire contract??? k eu una nu vad...
si atunci, se subantelege ?? ca ce, de unde, cum ???!!

cu respect...pentru profesionisti !
Răspuns la discuția dreptul muncii
ptr.georgianak..draga mea , defineste termenul *primeste concediere* , risti sa fii inteleasa gresit si sa ti se raspunda k atare....
daca e vb de concedire din partea angajatorului, trebuie sa faca firma instiintare in sensul acesta catre tine...tu se semnezi de luare la cunostiinta, etc..e un intreg ritual.
atentie insa in c azul acesta nu trebuie sa faci tu instiintarea prin care denunti contractul d e munca( demisia), ptr ca risti sa numai beneficiezi de somaj, intrucat este doleanta ta si se purcede k atare..

daca este optiunea lor sa te concedieze, beneficiezi de anumite drepturi salariale, in limitele legale desigur.. si vor trebui sa te instiinteze in scris...(adresa datata, nr inregistrare, etc..apoi sa-ti emita o decizie inacest sens, ...vei depune un dosar catre somaj in maxim 1 luan de la data concedierii..etc..
succes
atata ti
mai, va rog eu frumos nu va suparati pe mine, dar daca adresez niste intrebari pertinente , ma astept si raspunsurile sa fie pe masura, concret...nu asa dupa ureche....de ex.ad.de prelungire ctr.munca stiu k trebuie depus ( pe suport papirus) in 5 zile, ok, dar pe suport magnetic, in cat timp ?? vreau sa vad concret unde scrie despre asa ceva, scrie, nu scrie ??? dam as a cu presupusul k sa ne aflam in treaba ??

nu e nimeni obligat sa stie toate raspunsurile, dar daca tot raspunde, raspunde frate clar si cu o baza ...
.iti multumesc frumos cristina, m-ai ajutat la o parte din dileme...
spune-mi te rog concret tot raspunsul la intrebari.., care e termenul de transmitere. ..etc..
Buna ziua,

Spuneti-mi va rog daca actele aditionale de prelungire a ctr.munca se trec n Revisal si care este termenul de transmitere a acestuia (revisal), deoarece nicaieri nu se specifica asta.Programul nu prevede rubrica de prelungire a ctr.munca.
Actele aditionale care presupun modificari salariale s i schimbari de functie, se trec sau nu in Rrevisal???
As dori daca se poate si legislatia - concret, unde se mentioneaza aceste aspecte, eu nu am gasit nicaieri.
Va multumesc.