avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii

Buna.Am si eu o problema legata de dreptul muncii daca ma poate ajuta cineva.Lucrez la o companie de telecomunicatii si din cate am observat in momentul in care este concediata o persoana ,aceasta isi scrie demisia si nu primeste concediere.as vrea sa stiu in cazul in care voi fi concediata ce trebuie sa fac?Sa scriu demisia sau sa cer concediere?
Cel mai recent răspuns: georgianachirita , utilizator 00:29, 8 Mai 2010
nu scrieti demisia.
In cazul in care semnati demisia nu mai beneficiati de ajutor de somaj.
Decizia de incetare a colaborarii din partea dvs, respectiv demisia, va apartine in totalitate.
Nu ar trebui sa semnati nimic.Se va emite o decizie de catre institutie in care se va preciza ca incepand cu data de.......veti fi concediat ca urmare a .....Este un act unilateral al institutiei ,nu al dumneavoastra.Doar vi se aduce la cunostinta !!!!!
in cazul in care lucrez part time pot beneficia de ajutor de somaj?as vrea sa mai stiu de ce se recurge la aceste demisii si nu ne sunt oferite concedierile?concedierile presupun vreo urmare,de exemplu nu au voie 6 luni sa angajeze pe nimeni in locul meu?
As dori sa mai precizez ca noua nu ni se acorda concediere,intr-un fel ne obliga sa semnam demisii.In cazul acesta ce trebuie sa fac?
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
georgianachirita, utilizator

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului,concedierea lory98 lory98 Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu crestere copil roxana.alecsa roxana.alecsa Buna ziua, M-ar interesa sa stiu ce obligatii are firma la care sunt angajat in momentul intoarcerii mele la munca din concediul de maternitate, adica este ... (vezi toată discuția)
Daca lucrez la o firma care este in prag de faliment pot beneficia de somaj? popa larisa popa larisa lucrez la o firma particulara de 16 ani si acum nu mai merge este in prag de faliment si ne pune sa ne dam demisia e normal de ce nu avem drept de somaj atata ... (vezi toată discuția)