avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii

Buna.Am si eu o problema legata de dreptul muncii daca ma poate ajuta cineva.Lucrez la o companie de telecomunicatii si din cate am observat in momentul in care este concediata o persoana ,aceasta isi scrie demisia si nu primeste concediere.as vrea sa stiu in cazul in care voi fi concediata ce trebuie sa fac?Sa scriu demisia sau sa cer concediere?
Cel mai recent răspuns: georgianachirita , utilizator 00:29, 8 Mai 2010
1. Angajatorii tocmai pe acestea mizeaza: pe lipsa de cunostinte legislative a salariatului, pe teama lui de a fi mai hotarat, pe bunul lui simt care ii spune ca ar trebui ca problemele sa se rezolve legal, fara bataie de cap.
2. Dvs. procedati asa cum v-am spus noi, aveti si textele de lege, nu are ce sa va faca.
3. Daca vi se fac probleme avti ITM unde puteti face sesizare sau mai reveniti aici, pe forum, si va spunem ce sa mai faceti.
Angajatorul nu este obligat nici sa dispuna concedierea pentru motive neimputabile salariatului si de aceea exercita presiuni asupra salariatilor pentru a-si da demisia.
buna smeagull.ne obliga sa ne dam demisiile altfel nu ne lasa sa ne desfasuram activitatea normala si nu primim nici actele.
Cum adica nu "ne lasa sa ne desfasuram activitatea normala" si "nu primim actele"?
(sau... si daca nu va lasa sa lucrati, ce?)
Te rog sa detaliezi, poate asa vom reusi sa te convingem ca firma nu are cum sa te oblige sa iti dai demisia, si ca presiunile pe care le incearca pentru asta pot fi contacarate si indurate cu mare usurinta de un salariat informat si curajos sa isi apere drepturile.
NU te poate obiga nimeni pe lumea asta sa iti dai demisia !!! Te pot concedia (in diverse feluri, asta e altceva), dar demisia nu ti-o pot lua daca tu esti hotarata SA NU o dai!
Oricum, fiind in situatia de a-ti da demisia, eu zic ca poti sa incerci putin sa nu ti-o dai, sa vezi ce se intampla (ca mai rau decat sa te dea afara, oricum n-ai ce sa patesti).

motto: capul plecat, sabia nu-l taie, dar cu umilinta, lantu-l incovoaie (parca asa era, nu?)
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
smeagull, utilizator
Tin sa va multumesc tuturor pentru faptul ca mi-ati oferit o mana de ajutor si m-ati lamurit cu ceea ce imi era neclar.In cazul in care voi mai avea nelamuriri in ceea ce priveste legislatia voi reveni si cu un alt subiect:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
georgianachirita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului,concedierea lory98 lory98 Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu crestere copil roxana.alecsa roxana.alecsa Buna ziua, M-ar interesa sa stiu ce obligatii are firma la care sunt angajat in momentul intoarcerii mele la munca din concediul de maternitate, adica este ... (vezi toată discuția)
Daca lucrez la o firma care este in prag de faliment pot beneficia de somaj? popa larisa popa larisa lucrez la o firma particulara de 16 ani si acum nu mai merge este in prag de faliment si ne pune sa ne dam demisia e normal de ce nu avem drept de somaj atata ... (vezi toată discuția)