Delimitarile terenului sunt clare, vecinii neavand nici o pretentie asupra terenului mostenit. Problema este ca cei care au emis titlul de proprietate in anul 2002 nu au masurat efectiv terenul si au luat ca buna suprafata existenta in registrul agricol. Expertul angajat pentru a obtine cartea funciara si intabularea sustine ca nu o poate face fara ca eu sa merg cu documentatia cadastrala intocmita de dansul la primaria localitatii repective, apoi cu o adresa de la aceasta primarie la comisia judeteana care a emis titlul de proprietate pentru a-l modifica si numai dupa aceea, cu titlul modificat el poate obtine intabularea. Vedeti cate drumuri si eu nu sunt din judetul respectiv.Exista o cale mai scurta sau aceasta este cea corecta?
Am mostenit un teren cu constructii in intravilan satesc. Dorind sa obtin cartea funciara expertul a constatat ca suprafata terenului este mai mare decat cea trecuta in titlul de proprietate ( 3000 mp fata de 2500 mp). Acesta mi-a spus ca este obligatoriu sa modific titlul de proprietate . As dori sa cunosc procedura legala cea mai simpla, mai rapida si mai putin costisitoare pentru a face aceasta.
Mutumesc pentru consultatie.
As fi dorit sa-mi raspundeti ca legea obliga Casele de Pensii sa inregistreze orice cerere si sa raspunda la ea.
Daca primesc numai anumite cereri nu mai comentez nimic.
Multumesc inca o data pentru raspuns.
De ce ? Este atat de simplu ! Daca noua lege a pensiilor nu va intra in vigoare incepand cu data de 01.01.2011 voi iesi la pensie pe legea veche, in vigoare la acea data.
Indeplinesc conditiile pentru pensionare anticipata partiala si doresc sa ma pensionez incepand cu 01.01.2011, indiferent prin ce lege a pensiilor (noua sau
veche). Potrivit Legii Nr.118/2010, dispozitiile legale privind pensionarile anticipate nu se mai aplica pana la 31.12.2010.
In aceste conditii pot depune cererea de pensionare conform art.82 din Legea 19/2000 in cursul lunii decembrie 2010 sau trebuie sa astept pana pe 1 ianuarie 2011 ?
Multumesc pentru consultatie.
Mutumesc pentru raspuns, mai ales ca este in concordata si cu calculele mele
(Aici iar am gresit eu fiind vorba, dupa calculele mele, de data 28.08.2010 si nu 28.09.2010 cum am postat pe forum).
As mai avea o intrebare , si nu stiu daca sa o postez in continuare sau pe un subiect separat :
Eu am dat o copie dupa adeverinta ARCOM inspectorului de personal al firmei cu rugamintea de a o prezenta la Camera de munca ce tine cartile de munca ale salariatilor firmei si care dupa cum am inteles intocmeste, la cererea salariatului, dosarul de pensionare. Acest salariat al Camerei de munca a avut acest raspuns,
precum ca sporul la vechimea in munca acordat conform Decretului 112/1962 nu este luat in calcul la iesirea la pensie anticipata partial.
Care este procedura legala si corecta, pe care trebuie sa o urmez, pentru a iesi la pensie anticipata partial in luna august 2010 avand in vedere ca acest salariat si in momentul cand voi cere sa-mi intocmeasca dosarul de pensionare va avea acelasi raspuns?.
Am corectat mesajul redactat eronat fiind vorba de data de 28.02.2011.
Lucrez si in prezent. Ma intereseaza in principal daca adaosul la vechimea in munca acordat conform Decretului 112/65 se ia in calcul la stabilrea stagiului de cotizare realizat pentru pensia antcipata partiala.
Intreb aceasta deoarece am rugat pe cineva de la Camera de munca sa-mi calculeze data la care voi avea dreptul la pensie anticipata partiala si mi-a raspuns ca acest adaos este luat in calcul numai la stabilirea stagiului realizat pentru pensia pentru limita de varsa (ca si armata de exemplu), si nu este luat in calcul pentru pensia anticipata partiala.
Din fisa de calcul a stagiului de cotizare a altei persoane iesite la pensie anticipat partial intocmita de catre Casa de pensii am vazut ca aceasta perioada a fost luata in calcul.
Multumesc.
Sunt nascut in 18.04.1950.
Am varsta standard necesara pentru pensionare anticipata partiala : 60 ani.
Sunt angajat cu carte de munca din 05.08.1975.
Am avut ca perioade neluate in calcul la calculul stagiului de cotizare :
- Efectuarea stagiului militar : 6 luni si 01 zi
- Intreruperi si CFS : 21 zile
Voi avea dreptul la pensie anticipata partiala incepand cu data de 28.02.2011, cind voi realiza stagiul complet de cotizare de 35 ani.
In perioada 20.09.1984- 21.11.1986,am lucrat in Iraq, beneficiind de prevederile
Decretului nr.112/1965, respectiv un adaos la vechimea in munca de 6 luni.
In aceste conditii va rog sa-mi raspundeti daca ma pot pensiona anticipat sau nu
incepand cu data de 28.09.2010.
Intelegeti ce important este pentru mine daca ies la pensie dupa legea veche sau cea noua.
Va multumesc anticipat.