avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cerere pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cerere pensionare anticipata

Indeplinesc conditiile pentru pensionare anticipata partiala si doresc sa ma pensionez incepand cu 01.01.2011, indiferent prin ce lege a pensiilor (noua sau
veche). Potrivit Legii Nr.118/2010, dispozitiile legale privind pensionarile anticipate nu se mai aplica pana la 31.12.2010.
In aceste conditii pot depune cererea de pensionare conform art.82 din Legea 19/2000 in cursul lunii decembrie 2010 sau trebuie sa astept pana pe 1 ianuarie 2011 ?
Multumesc pentru consultatie.

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:44, 1 Decembrie 2010
Se pare ca la Casele de Pensie nu se primesc cereri de pensionare pentru cei care indeplinesc conditiile incepand cu 01.01.2011 deoarece nu stiu cand va intra in vigoare noua lege a pensiilor.
De ce ? Este atat de simplu ! Daca noua lege a pensiilor nu va intra in vigoare incepand cu data de 01.01.2011 voi iesi la pensie pe legea veche, in vigoare la acea data.
1. Eu va dau dreptate dar nu este suficient.
2. Mergeti cu cererea si actele la Casa de Pensii si... poate le primeste, poate nu.
As fi dorit sa-mi raspundeti ca legea obliga Casele de Pensii sa inregistreze orice cerere si sa raspunda la ea.
Daca primesc numai anumite cereri nu mai comentez nimic.
Multumesc inca o data pentru raspuns.

1. Eu nu am spus ca se primesc numai anumite cereri la Casele de Pensii.
2. De ce nu mergeti la Casa de Pensii si daca va refuza cererea sa solicitati sa va spuna si baza legala a refuzului de a primi o cerere de pensionare.
3. Daca eu aveam raspunsul pe care il asteptati dvs. vi-l dadeam si... gata.

Alte discuții în legătură

Intrebare pensie anticipata partial nemmo nemmo Sunt nascut la data de 28.10.1950 stagiu de cotizare: 35 ani As dori sa ies la pensie anticipata partial. In conditiile actualei legislatii , cand pot ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata ana_enea ana_enea Ma numesc Ana Enea, In luna februarie 2011 implinesc 56 ani si am o vechime in cimpul muncii (cu plata la zi a asigurarilor) de 34 ani. Vreau sa stiu daca ma ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala bagarica bagarica Buna:) As avea si eu cateva intrebari legate de pensia anticipata. Astfel: 1.Fiind o femeie in varsta de 55 ani impliniti, cu 30 ani lucrati -din care 3 ani ... (vezi toată discuția)