Am mostenit un teren cu constructii in intravilan satesc. Dorind sa obtin cartea funciara expertul a constatat ca suprafata terenului este mai mare decat cea trecuta in titlul de proprietate ( 3000 mp fata de 2500 mp). Acesta mi-a spus ca este obligatoriu sa modific titlul de proprietate . As dori sa cunosc procedura legala cea mai simpla, mai rapida si mai putin costisitoare pentru a face aceasta.
Mutumesc pentru consultatie.
Nu trebuie sa modificati niciun "titlu de proprietate".
Daca prin mostenire ati primit 2500 mp, 2500mp aveti. De unde stiti ca terenul in plus nu e al altui vecin, care atunci cand isi va face cadastru va observa ca-i lipsesc 500 mp?
Delimitarile terenului sunt clare, vecinii neavand nici o pretentie asupra terenului mostenit. Problema este ca cei care au emis titlul de proprietate in anul 2002 nu au masurat efectiv terenul si au luat ca buna suprafata existenta in registrul agricol. Expertul angajat pentru a obtine cartea funciara si intabularea sustine ca nu o poate face fara ca eu sa merg cu documentatia cadastrala intocmita de dansul la primaria localitatii repective, apoi cu o adresa de la aceasta primarie la comisia judeteana care a emis titlul de proprietate pentru a-l modifica si numai dupa aceea, cu titlul modificat el poate obtine intabularea. Vedeti cate drumuri si eu nu sunt din judetul respectiv.Exista o cale mai scurta sau aceasta este cea corecta?