avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Activitate ddoru

Activitate ddoru

Buna seara!
Am o hotarare judecatoreasca prin care statul a fost obligat prin ministerul finantelor sa imi achite o suma de bani reprezentand despagubiri. Am fost privat de libertate pentru o perioada de un an si jumatate ca urmare a unei erori judiciare iar ICCJ a dispus in mod irevocabil sa fiu despagubit cu o anumita suma. In urma discutiilor purtate cu un executor judecatoresc am somat ministerul finantelor sa execute sentinta in cauza , dar desii au trecut cele 6 luni pe care le-a avut la dispozitie , tot nu sau conformat.
Va rog sa imi spuneti si mie , cum procedez mai departe? vreau sa se faca poprire dar pe cine indic tert poprit? Banca Nationala ar fi bine? Ce parere aveti? As mai putea indica executorului si alt tert poprit? Acesta este foarte amabil , dar trebuie sa indic tertii la care sa comunice poprirea! Nu vreau sechestru pentru ca este de durata iar poprirea este mai usoara.
Va multumesc!
Te asigur ca nu mi-am luat certificat de grefa de la judecatorie si nici nu circul cu masina. Permisul este in continuare la politie iar masina este condusa de sotie. A-mi ridica permisul de la politie in baza unui certificat de grefa este un drept al meu si nu o obligatie . In functie de cum doreste fiecare , putem sa ne folosim de acest drept sau nu, in cazul meu , nu doresc. Trec trei luni de judecata, din moment ce nu am circulat si permisul mi-a fost depus la politie pe toata aceasta perioada, consider ca pedeapsa a fost ispasita iar procesul practic merge in continuare numai in ceea ce priveste sa scap de amenda pentru ca suspendarea dreptului de conducere deja mi-am ispasit-o. Am dreptate?
pai un pv de contraventie poate fi atacat in tot sau in parte, in functie de optiunea petentului. Daca doresti sa ataci un pv numai in ceea ce priveste cuantumul amenzii, nu iti poti ispasii suspendarea dreptului de conducere aferenta amenzii? ce treaba are una cu alta! pentru amenda ma judec pana cand se incheie procesul aferent iar in ceea ce priveste suspendarea permisului nu am nici o obiectiune. L-au luat, e la ei, trec 3 luni si ma duc sa mi-l restituie, iar in ceea ce priveste amenda...ce va dispune instanta, ramane asa sau se reduce. Ce text de lege nu imi permite sa fac asta? Eu nu am nevoie de clementa lor in sensul sa imi redea permisul pana la solutionarea contestatie. Nu doresc acest lucru. Am dreptul sa mi-l ridic dar nu am obligatia sa o fac. Daca nu il ridic , termenul de ispasire al pedepsei consider ca curge .In penal , perioada de arest se considera termen de pedeapsa executata, chiar daca procesul nu este incheiat. De ce in civil nu s-ar putea?
Exista text de lege care prevede expres acest lucru ?
Buna ziua tuturor!
Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 3 luni , pentru viteza in localitate. Am introdus contestatie la instanta , dar nu mi-am ridicat permisul de la politie cu certificat de grefa, intentionand sa nu mai conduc trei luni, dar constetatia sa mearga totusi pe rolul insatntei. Dupa trecerea celor trei luni, pot sa imi ridic permisul considerand ca mi-am ispasit pedeapsa , eu nemaiconducand si nemaifiind in posesia permisului meu de conducere? Procesul cu contestatia cu siguranta ca va dura pana in toamna si daca castig , nu mai platesc amenda iar daca pierd o platesc , oricum cele trei luni de suspendare fiind ispasite pana atunci.
Consider ca este dreptul meu de a formula o contestatie la p.v.-ul in cauza, dar nu vad cine m-ar putea opri sa imi ispasesc in perioada de judecata pedeapsa de trei luni de a nu mai conduce. Ca as fi putut sa imi redobandesc permisul de la politie pana la solutionarea contestatiei, este un drept al meu dar de care nu am vrut sa ma folosesc, dorind sa imi ispasec totusi pedeapsa in aceasta perioada.
Ce parere aveti? Este posibil? Va multumesc!
urmeaza sa primesc sentinta si dupa aceea cu siguranta ca voi declara recurs! sunt foarte curios sa vad motivarea judecatorului de fond. oricum va multumesc si va tin la curent!
Buna ziua tuturor!
Din nefericire am fost sanctionat de politia rutiera pentru depasirea de viteza in localitate cu 107 km/h, drept pentru care mi-a fost retinut permisul si aplicat amenda aferenta.Am depus contestatie la pv la instanta, prin care am invederat ca procesul verbal in cauza este nelegal, netemeinic si in neconformitate cu dispozitiile prevazute de lege in materie, solicitand anularea acestuia si implicit a sanctiunilor prevazute prin acesta, totodata precizand ca nu ma fac vinovat de fapta pentru care mi-a fost aplicata sanctiunea in cauza. Totodata am solicitat obligarea IPJ sa depuna toate dovezile prevazute de lege in vederea dovedirii vinovatiei mele.
Mi-a fost comunicata citatie pentru primul termen de judecata, ocazie cu care am depus prin fax solicitare de amanare in vederea angajarii de aparator, drept pentru care nici nu m-am prezentat la primul termen.
Cu stupoare , azi am vazut ca dosarul s-a luat in pronuntare la prim termen de judecata , fiindu-mi respinsa plangerea, cu recurs. Nu cunosc motivatia , urmand sa primesc sentina.
Este posibil sa se solutioneze la prim termen dosarul? nu stiu daca IPJ a depus probele, dar chiar daca da, consider ca trebuia sa imi fie acordat un nou termen de judecata pentru a analiza si eu probele depuse de ei, de a depune o intampinare aferenta, mai mult chiar eu intentionand sa solicit si citarea unui presupus martor care este mentionat in procesul verbal care ar fi fost prezent cand eu nu am vrut sa semnez si sa primesc procesul verbal de la politist.Un martor care nu are nici un fel de date de identificare , decat numele si atat, nu tu CNP, adresa , buletin de identitate, adresa, C.I., nimic nimic! Martor scris de politist.
In aceste conditii, nici martorul nu-l mai pot solicita pentru audiere, nici cu privire la actele depuse de politie nu pot sa fac vreo apreciere , dosarul fiind solutionat din start. Pai in primul rand cand am precizat instantei ca nu ma fac vinovat de savarsirea faptei in cauza , ma refeream tocmai la faptul ca nu eu eram conducatorul autoturismului in cauza , eu fiind in dreapta soferului, fiind doar proprietarul autoturismului. Actele autoturismului le-am dat eu pentru ca la mine erau iar in ele era si permisul meu, dar politistul abia la final si-a dat seama de confuzie , spunand ca nu are ce sa mai faca pentru ca deja taiase dovada de circulatie pentru mine , zicand sa ma adresez instantei.Mai mult i-am spus sa faca procesul verbal si sa mentioneze la obiectiuni acest fapt ca nu eu am condus masina , dar a zis ca nu mai are ce face, refuzand. Insasi neefectuarea de aceasta mentiune este motiv de nulitate a pv, dar ce sa mai zic, daca din start imi respinsera plangerea. Plus ca mai aveam si martorul din masina , soferul.
Ce ma sfatuiti sa fac, e clar ca recurs , dar cum sa il motivez? Va rog sa ma ajutati!
Va multumesc frumos, si sper sa nu dati si voi de naroji din astia de politisti si judecatori din astia care la prim termen sa scape de un dosar, fara sa fie curiosi macar sa vada despre ce e vorba. Pai IPJ or fi pus ei acolo poate ceva acte la dosar, poate si poze , dar in poza aia , judecatorul nu este si el curios sa vada daca sunt eu sau nu? plus celelalte aspecte , calitatea de agent constatator al politistului , ca am fost oprit la peste 10 km de locul unde am fost luat de radar, buletin de analiza si certificat de omologare al radarului , ordinul de serviciu al politistului si multe altele , dar pe care nu am cum sa le spun ca nu mai am cui.
Astept cu nerabdare sfaturile voastre si va sunt recunoscator!
Cu respect!