avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare statul roman
Discuție deschisă în Executare silită

Executare statul roman

Buna seara!
Am o hotarare judecatoreasca prin care statul a fost obligat prin ministerul finantelor sa imi achite o suma de bani reprezentand despagubiri. Am fost privat de libertate pentru o perioada de un an si jumatate ca urmare a unei erori judiciare iar ICCJ a dispus in mod irevocabil sa fiu despagubit cu o anumita suma. In urma discutiilor purtate cu un executor judecatoresc am somat ministerul finantelor sa execute sentinta in cauza , dar desii au trecut cele 6 luni pe care le-a avut la dispozitie , tot nu sau conformat.
Va rog sa imi spuneti si mie , cum procedez mai departe? vreau sa se faca poprire dar pe cine indic tert poprit? Banca Nationala ar fi bine? Ce parere aveti? As mai putea indica executorului si alt tert poprit? Acesta este foarte amabil , dar trebuie sa indic tertii la care sa comunice poprirea! Nu vreau sechestru pentru ca este de durata iar poprirea este mai usoara.
Va multumesc!
Parea mea este ca tert poprit poate fi Ministerul Justitiei. Colegii avocati va vor da sfturi mai avizate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot face ca pensia de întreținere să fie virată în contul meu, nu în cel al executorului? sombreros sombreros Buna ziua. Este normal ca executorul, contractat de mine, sa primeasca pensia mea alimentara in contul lui bancar? Suma, reprezentand pensia alimentara, a fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita teobob teobob va rog sa imi spuneti daca inainte de a se emite o adresa de poprire de catre un executor judecatoresc in baza unei hotarari judecatoresti definitiva si ... (vezi toată discuția)
Contractul de credit-titlu de creanta larisarazvan larisarazvan Buna ziua intrebare: in cazul unui titlu executoriu reprezentand un contract de credit, tertul poprit poate indisponibiliza sume de bani doar pe baza cererii ... (vezi toată discuția)