avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... sentinta corecta la contestatie proces verbal radar?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

sentinta corecta la contestatie proces verbal radar?

Buna ziua tuturor!
Din nefericire am fost sanctionat de politia rutiera pentru depasirea de viteza in localitate cu 107 km/h, drept pentru care mi-a fost retinut permisul si aplicat amenda aferenta.Am depus contestatie la pv la instanta, prin care am invederat ca procesul verbal in cauza este nelegal, netemeinic si in neconformitate cu dispozitiile prevazute de lege in materie, solicitand anularea acestuia si implicit a sanctiunilor prevazute prin acesta, totodata precizand ca nu ma fac vinovat de fapta pentru care mi-a fost aplicata sanctiunea in cauza. Totodata am solicitat obligarea IPJ sa depuna toate dovezile prevazute de lege in vederea dovedirii vinovatiei mele.
Mi-a fost comunicata citatie pentru primul termen de judecata, ocazie cu care am depus prin fax solicitare de amanare in vederea angajarii de aparator, drept pentru care nici nu m-am prezentat la primul termen.
Cu stupoare , azi am vazut ca dosarul s-a luat in pronuntare la prim termen de judecata , fiindu-mi respinsa plangerea, cu recurs. Nu cunosc motivatia , urmand sa primesc sentina.
Este posibil sa se solutioneze la prim termen dosarul? nu stiu daca IPJ a depus probele, dar chiar daca da, consider ca trebuia sa imi fie acordat un nou termen de judecata pentru a analiza si eu probele depuse de ei, de a depune o intampinare aferenta, mai mult chiar eu intentionand sa solicit si citarea unui presupus martor care este mentionat in procesul verbal care ar fi fost prezent cand eu nu am vrut sa semnez si sa primesc procesul verbal de la politist.Un martor care nu are nici un fel de date de identificare , decat numele si atat, nu tu CNP, adresa , buletin de identitate, adresa, C.I., nimic nimic! Martor scris de politist.
In aceste conditii, nici martorul nu-l mai pot solicita pentru audiere, nici cu privire la actele depuse de politie nu pot sa fac vreo apreciere , dosarul fiind solutionat din start. Pai in primul rand cand am precizat instantei ca nu ma fac vinovat de savarsirea faptei in cauza , ma refeream tocmai la faptul ca nu eu eram conducatorul autoturismului in cauza , eu fiind in dreapta soferului, fiind doar proprietarul autoturismului. Actele autoturismului le-am dat eu pentru ca la mine erau iar in ele era si permisul meu, dar politistul abia la final si-a dat seama de confuzie , spunand ca nu are ce sa mai faca pentru ca deja taiase dovada de circulatie pentru mine , zicand sa ma adresez instantei.Mai mult i-am spus sa faca procesul verbal si sa mentioneze la obiectiuni acest fapt ca nu eu am condus masina , dar a zis ca nu mai are ce face, refuzand. Insasi neefectuarea de aceasta mentiune este motiv de nulitate a pv, dar ce sa mai zic, daca din start imi respinsera plangerea. Plus ca mai aveam si martorul din masina , soferul.
Ce ma sfatuiti sa fac, e clar ca recurs , dar cum sa il motivez? Va rog sa ma ajutati!
Va multumesc frumos, si sper sa nu dati si voi de naroji din astia de politisti si judecatori din astia care la prim termen sa scape de un dosar, fara sa fie curiosi macar sa vada despre ce e vorba. Pai IPJ or fi pus ei acolo poate ceva acte la dosar, poate si poze , dar in poza aia , judecatorul nu este si el curios sa vada daca sunt eu sau nu? plus celelalte aspecte , calitatea de agent constatator al politistului , ca am fost oprit la peste 10 km de locul unde am fost luat de radar, buletin de analiza si certificat de omologare al radarului , ordinul de serviciu al politistului si multe altele , dar pe care nu am cum sa le spun ca nu mai am cui.
Astept cu nerabdare sfaturile voastre si va sunt recunoscator!
Cu respect!
Cel mai recent răspuns: ddoru , utilizator 13:46, 10 Mai 2010
Declarati recurs!
Aveti termen de recurs 15 de la comunicare, adica de la data de
la care primiti hotararea acasa.
In functie de motivarea instantei
In raport de motivatie instantei de fond,in termen de 15 zile de la comunicare,
formulati recurs
urmeaza sa primesc sentinta si dupa aceea cu siguranta ca voi declara recurs! sunt foarte curios sa vad motivarea judecatorului de fond. oricum va multumesc si va tin la curent!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație pv, radar în localitate, eu în afara acesteia ionut_au ionut_au Bună ziua, Am fost surprins înainte de intrarea într-o localitate din județul Mureș, de către un aparat radar care se deplasa spre ... (vezi toată discuția)
Am castigat fondul, cum procedez in recurs? comm comm Buna ziua, am o problema cu un pv radar contestat la judecatorie, eram cu familia mergeam in coloana , masina politiei nesemnalizata(logan albastru) a ajuns in ... (vezi toată discuția)
Valabilitate atestat operator radar dana_toader dana_toader Buna ziua, Ma judec cu IPJ Buzau pentru anularea procesului verbal de contraventie prin care mi s-a suspendat permisul. Am invocat o serie de ... (vezi toată discuția)