avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am castigat fondul, cum procedez in recurs?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am castigat fondul, cum procedez in recurs?

Buna ziua, am o problema cu un pv radar contestat la judecatorie, eram cu familia mergeam in coloana , masina politiei nesemnalizata(logan albastru) a ajuns in spatele meu moment in care detectorul a semnalizat, am incetinit si am trecut pe banda din dreapta, masina politiei m-a depasit si a mers in fata mea in coloana inca aprox 3 km dupa care m-au oprit si mi-ai ridicat permisul pentru viteza pe sector de drum cu restrictionare. Am contestat pv , IPJ nu s-a prezentat si nici nu a trimis documente la dosar, instanta a anulat procesul verbal. In data de 8 noiembrie IPJ a depus contestatie. Va rog sa imi spuneti care ar fi calea de urmat din acest moment. Multumesc
Cel mai recent răspuns: comm , utilizator 09:35, 1 Martie 2011
Inteleg ca aveti o hot judecatoreasca de anulare a pv.
IPJ a atacat aceasta hotarare , in termen legal , sau a facut contestatie in anulare ?

Trebuie sa va prezentati in continuare la termenele la care veti fi citat si sa va faceti apararea .
Da. Am primit acasa hot judecatoreasca de anulare a procesului verbal (procesul a avut loc la judecatoria Iasi in data de 13 octombrie si am primit hot acasa la sfarsitul lunii), in cele 15 zile IPJ a facut recurs, urmeaza ca tribunalul sa stabileasca data de judecata.(asa mi s-a spus de la arhiva judecatoriei Iasi)
Cum trebuie sa procedez? De unde aflu informatii legate de ce va urma?
Multumesc
Urmeaza sa primiti citatie de la Tribunalul Iasi, in care veti vedea termenul de judecata acordat.
Mai aveti posibilitatea sa va deplasati la Tribunalul Iasi (Palatul de Justitie) si sa verificati daca s-a acordat termen. Numarul dosarului pe care l-ati avut la Judecatorie se pastreaza si la Tribunal.

Va multumim!
inteleg ca voi primi acasa citatie sau voi afla de la tribunal data.Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac- trebuie depusa intampinare in sustinerea hotararii judecatoresti data de Judecatorie pe 13 octombrie?voi putea cere amanare pentru studierea actelor depuse la dosar de IPJ?
va multumesc!
Cu siguranta veti primi citatie de la Tribunal. Insa, din experienta proprie, recomand clientilor mei sa mearga la instanta sa verifice daca a ajuns dosarul de la Judecatorie si ce termen s-a acordat. Pentru aceste motive v-am prezentat cele doua optiuni. E bine, ca macar la doua saptamani sa mergeti sa verificati la instanta.

Bineinteles, la primul termen puteti cere amanarea cauzei pentru studierea motivelor de recurs, a actelor depuse de catre IPJ si pentru formularea intampinarii.

Succes in continuare!

Alte discuții în legătură

Suspendare permis - depasire pe linie continua crashmx crashmx buna ziua, in urma cu 2 zile mi-a fost suspendat permisul pt depasire pe linie continua. am semnat PV si nu am trecut nimic la obiectiuni. de asemeni PV a ... (vezi toată discuția)
Anulare amenda radar +aspecte procedurale stefan_dumitru_m stefan_dumitru_m speta: la data de 22.07.2009, am fost sanctionat contraventional pentru ca as fi circulat cu viteza de 120 km/h, in afara localitatii, pe raza localitatii ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva procesului verbal de contraventie barjovanu barjovanu Am facut plangere impotriva unui PV de contraventie radar 50/Ron amenda si 2 pct penalizare si am trimis 2 dosare:unul la Politie si unul la Judecatoria Iasi ... (vezi toată discuția)