speta:
la data de 22.07.2009, am fost sanctionat contraventional pentru ca as fi circulat cu viteza de 120 km/h, in afara localitatii, pe raza localitatii Albina (Braila). Locuind in Bacau, am depus plangere inpotriva procesului verbal incheiat trimisa prin posta, cu confirmare de primire. Am primit prima citatie din partea judecatoriei Braila la data de 17 sept. 2009, in care eram citat pentru data de 30 octombrie.. Intrucat depusesem odata cu plangerea si cerere de judecare in lipsa, nu m-am prezentat si am asteptat acasa o noua citatie, cu o eventuala inaintare atasata. La data de 04. noiembrie 2009 am primit o noua citatie in care eram instiintat de un nou termen de infatisare(07.01.2010), cu rugamintea totodata de a depune la dosarul cauzei procesul verbal in original. M-am conformat cererii si l-am depus(tot prin posta cu confirmare de primire), asteptand cu nerabdare termenul precizat (la care bineinteles nu m-am prezentat, avand cerere de judecare in lipsa depusa la dosar). In cele din urma, primesc acasa o citatie emisa la data de 13.01.2010, careia ii erau atasate mai multe probe pe care eu le cerusem prin plangerea adresata instantei din Braila:-poze radar, atestat radar pentru agenti, metrologie, ordin de servici, toate acestea..dar fara intampinare!! lasand la o parte gravele deficiente de care sufera probele depuse de SPR Braila la dosarul cauzei (singura poza radar lizibila in care se vede nr masinii ma arata circuland cu 87km/h - viteza ok in afara localitatii, metrologie valabila incapand cu data de 29.08.2009 in conditiile in care au fusesem amendat la data de 22.07.2009, atestate vizate fara a contine si data la care au fost vizate...)...rugamintea mea catre dumneavostra este: in ce masura ma pot ajuta de prevederile art.118, alin(1) coroborat cu art.103 alin (1) Cpc? Prin invocarea exceptiei tardivitatii (aplicabila sau nu in cazul de fata?) pot contesta valabilitatea acestor probe? Sau care ar fi conduita pe care ar trebui sa o urmez in cazul de fata?.... Doresc a mentiona in cele din urma ca, in urma consultarii on-line a evolutiei dosarului aflat pe rol, am aflat urmatoarele : la primul termen (30 oct. 2009) parata SPR a cerut amanare iar la cel de-al doilea termen (07.01.2010)--"pentru a lua la cunostinta petentul de inscrisurile depuse de intimat la dosarul cauzei se amana pentru 25.02.2010" Cam ce ma sfatuiti sa fac pentru termenul din 25.02.2010: sa atac probele prin note de sedinta sau sa urmez calea pentru care v-am cerut sfatul mai sus? Ori amnadoua:P? Va multumesc anticipat pentru intelegere si rabdarea de care ati dat dovata sa cititi aceste randuri.
Cel mai recent răspuns:
ContSters84518 , utilizator
23:50, 23 Ianuarie 2010