avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Completare plangere contraventionala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Completare plangere contraventionala

Am contestat un proces verbal - contraventie de circulatie - depasire limita de viteza cu suspendare permis, contestatia am facut-o cam in graba si nu am cerut decat ca politia sa prezinte probe la dosar (planse foto, verificare metrologica etc), fara a solicita anularea procesului verbal sau reincadrarea in alt articol. De asemenea, as dori sa mai aduc alte completarii plangerii (completarea motivarii, argumentatie, articole din lege).
Luni am primul termen si as dori sa stiu urmatoarele:
1. Daca mai pot sa depun o completare de acest gen si care este procedura (daca exista un formular special sau o formula speciala de adresare)
2. Daca pot sa depun completarea chiar in ziua in care am termenul;
3. Daca are rost sa depun aceasta completare, in sensul in care as putea sa cer anularea sau reincadrarea verbal direct in sala de judecata
4. Avand in vedere ca nu am apucat sa-mi vad dosarul, din cate stiu daca a fost deja predat completului de judecata mai pot a-l studiez doar in sala de judecata, as putea solicita o amanare? Si daca pot, sub ce motivatie pot solicita amanarea? Chiar mi-as dori sa pot amana pana dupa vacanta judecatoreasca, dar presupun ca nu pot solicita si o perioada de fixare a unui nou termen?!

Mentionez ca prin aceasta plangere nu fug de responsabilitate, insa chiar nu sunt vinovat, politia spune ca aveam viteza de 111 km/h, intr-un sector de limitare la 50 km/h, insa eran in afara localitatii, pe drum european, pe un sector fara nicio limitare, am fost inregistrat din mers de MCV-ul cu radar. Doresc sa ma reprezint singur, nu prea mai cred ca a fost o idee buna acest lucru, deoarece sunt extrem de ocupat cu serviciul, asa ca as aprecia foarte mult raspunsurile voastre.

Mi-am bazat plangerea pe:
1. necopletarea seriei si numarului aparatului radar, mai mult formularul folosit este 1A, in loc de 1D cum se specifica in ROUG 2/195, prin urmare politia nu poate dovedi ca aparatul cu care am fost inregistrat este verificat metrologic pt ca nu poate identifica aparatul;
2. dovedirea de catre politie ca ma aflam pe un sector de drum cu limitarea de viteza la 50 km/h, avand in vedere ca nu eram in interiorul unei localitati iar masina de politie era in mers, venind de pe contrasens, asta in cazul in care pozele sunt clare, se vede numarul masinii si viteza este cea mentionata de politie.

Cel mai bine ar fi sa refaceti plangerea si sa o depuneti la primul termen de judecata. Dosarul poate fi studiat in dimineata termenului. Daca solicitati acum o amanare ulterior nu mai puteti modifica actiunea.
Pina la prima zi de infatisare, partile pot face precizari la actiunea introductiva de instanta. Astfel, si dumneavoastra va puteti preciza, completa cererea formulata. Nu exista formulare speciale, trebuie doar formulata clar si depusa in atitea exemplare cite parti sunt in dosar, cu unul in plus pentru instanta de judecata.
Odata trecuta aceasta prima zi de infatisare, modificarea, completarea, precizarea actiunii nu mai poate fi primita de instanta ca fiind facuta in termen.
Puteti face aceste completari in instanta la prima sedinta.Dosarul nu este secret pentru dvs. asa ca il puteti vedea in instanta.
Multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte, mi-au fost de ajutor. Am depus astazi completarile, luni dimineata la termen voi studia dosarul pentru a vedea ce a depus politia. Am inteles ca din 2010, in cazul contestatiilor de acest gen, primul termen este si unicul, decizia fiind definitiva si irevocabila, nu mai exista posibilitatea de recurs. Este adevarat? Din cate stiu un caz se judeca la cel putin doua instante diferite, iar dpdv logic vorbind, daca in ultima zi se depun probe la dosar, pentru analizarea, studierea si eventual combaterea lor este nevoie de ceva timp, in ideea ca cealalta parte trebuie sa aiba dreptul de a raspunde pana se epuizeaza toate posibilitatile. Ma insel?
Ati inteles bine, nu exista recurs.
In cate termene se judeca... nu avem de unde sa stim. In orice caz, se administreaza probele si se judeca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog ajutor . repunere pe rol contestatie 123km/h pe restrictie 70km/h buna ... Nickolas887 Nickolas887 repunere pe rol contestatie 123km/h pe restrictie 70km/h buna ziua va rog un raspuns ce sanse am ? cum pot sa formulez ca eu nu am fost in acel sector de ... (vezi toată discuția)
Contestatie in instanta- suspendare permis de conducere Nina1 Nina1 Buna seara In urma depunerii in instanta a unei contestatii pentru suspendarea permisului de conducere am primit citatie pentru prezentare la primul termen. ... (vezi toată discuția)
Anulare amenda radar +aspecte procedurale stefan_dumitru_m stefan_dumitru_m speta: la data de 22.07.2009, am fost sanctionat contraventional pentru ca as fi circulat cu viteza de 120 km/h, in afara localitatii, pe raza localitatii ... (vezi toată discuția)