avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Respingere plângere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Respingere plângere

Bună ziua și Hristos a Înviat,
Pe scurt, în iulie 2017 am fost înregistrat cu aparatul radar circulând cu viteza de 103 km pe limită de 50. Mai mult ca sigur nu aveam această viteză, pe lângă faptul că agenții mi-au dat de înțeles că vor ceva (nu intru în detalii legat de asta), cert este că am făcut contestație, în care am cerut următoarele -
- prezentarea probelor (fotografie și înregistrări), precum şi a următoarelor documente prevăzute de Normele metrologice legale pentru funcţionarea cinemometrelor (radarelor) publicate în Monitorul Oficial nr. 1102 bis din 07.12.2005: certificatul de omologare a aparatului radar, buletinul de verificare metrologică a aparatului radar în termen de valabilitate, autorizaţia de operator radar pentru agentul.......

După o declinare a competentei teritoriale, la mai bine de 10 luni, astăzi am primit următoarea soluție
" Respinge, ca neîntemeiată plângerea contravenţională .Cu drept de apel, în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea urmând a se depune"

Mă poate lămuri cineva de ce este neîntemeiată? A fost cerut și vizualizat filmulețul de pe aparatul radar? Au fost prezentate cele cerute de mine, de către poliție? Are sens să fac apel? Vă mulțumesc!

Cel mai recent răspuns: Bogdan00 , utilizator 18:34, 12 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa ce dosarula fost decliat trebuia sa va duceti la dosarul cauzei sa vedeti daca politia a depus pozele surprinse cu aparatul radar, daca s-au depus, etc. Instanta a pronuntat in functie de ce probe au fost la dosar. Doar o simpla contestatie impotriva procesului verbal de contraventie, fara sa va interesati de dosar si sa vedeti ce probe s-au administrat, sa propuneti probe noi, etc - nu va garanteaza si o reusita. In alta ordine de idei, daca vreti să stiti ce insemna "neîntemeiata" pentru judecatorul care va pronuntat sentinta - vedeti că in cuprinsul hotararii aveti detaliat pentru ce anume v-a respins ca "neantemeiata" contestatia.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
Cab.av. IRINA BUDA, Avocat
Vă mulțumesc frumos, doamna avocat! Rămâne să aștept hotărârea prin poștă
Încă ceva, examenul pentru redobândire 13/15 se poate da imediat cum predau permisul sau după 15 zile de la hotărârea judecătorească?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aratarea motivelor de fapt si de drpet ku990 ku990 Am fost oprit pentru viteza si mi s-a retinut permisul 90 zile. Am depus contestatie deoarece doresc sa vad proba video cu masina si viteza mea, pentru ca eu ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie judecatoreasca amenda radar aaandrei aaandrei In luna Iulie, pe raza judetului Valcea, mergeam linistit in spatele unei masini cand din sens opus un echipaj de politie ce avea instalat radar in mers il ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal rutier ContSters126583 ContSters126583 Am condus cu 63 km /h unde era limita de 50, in afara localitatii. Le-am cerut sa imi arate certificatul privind omologarea si verificarea metrologica a ... (vezi toată discuția)