avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie decizie judecatoreasca amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie decizie judecatoreasca amenda radar

In luna Iulie, pe raza judetului Valcea, mergeam linistit in spatele unei masini cand din sens opus un echipaj de politie ce avea instalat radar in mers il opreste pe cel din fata mea si pe mine si ne instiinteaza ca am depasit viteza maxima legala. I-am cerut politistului sa imi arate fotografia/inregistrarea pentru ca nu eram convins ca radarul putea sa ia 2 masini in acelasi timp dar acesta a refuzat. M-am incadrat in termen de 15 zile si am facut contestatie impotriva PV (Solicit prezentarea probelor (fotografie, inregistrari, etc), precum si a urmatoarelor documente prevazute de Norma de Metrologie Legala pentru functionarea cinemometrelor (radarelor) publicate in Monitorul Oficial nr. 1.102 bis din 07.12.2005:
- certificatul de omologare a aparatului radar, precum si omologarea radarului pentru inregistrari din mers
- buletinul de verificare metrologica a aparatului radar in termen de valabilitate
- autorizatia de operator radar pentru agentul constatator).
Ieri a fost publicata solutia Judecatoriei: Anulează cererea. Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la data comunicării încheierii. Pronunţată în şedinţa publică de la 2 septembrie 2013.
As vrea sa stiu: in cazul de fata, Judecatoria nu trebuie sa imi trimita prin posta dovezile pe care le-am solicitat in contestatie? Daca doresc sa contest decizia Judecatoriei, care sunt urmatorii pasi?
Cel mai recent răspuns: aaandrei , utilizator 16:52, 3 Septembrie 2013
verificati motivele pt care a fost anulata cererea si remediati problemele ... faceti cerere de reexaminare in care mentionati faptul ca ati remediat problemele ...
Unde pot verifica motivele pentru care mi s-a anulat cererea? Sun la Judecatoria Valcea sau fac o alta cerere prin care solicit sa imi prezinte motivele?
Sau cumva urmeaza sa primesc prin posta motivele (fotografia/inregistrarea radar etc)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal rutier ContSters126583 ContSters126583 Am condus cu 63 km /h unde era limita de 50, in afara localitatii. Le-am cerut sa imi arate certificatul privind omologarea si verificarea metrologica a ... (vezi toată discuția)
Respingere plângere Bogdan00 Bogdan00 Bună ziua și Hristos a Înviat, Pe scurt, în iulie 2017 am fost înregistrat cu aparatul radar circulând cu viteza de 103 km pe limită de 50. Mai mult ca ... (vezi toată discuția)
Radarele fixe sunt in ilegalitate!!!!! Dan Paul Dan Paul Rdarele fixe sunt in ILEGALITATE,din cauza ca nu sunt omologate de BMRL(Biroul Roman de Metrologie Legala),doar cele de pe DN 1(Balotesti,Ciolpani,Puchenii ... (vezi toată discuția)