avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Aratarea motivelor de fapt si de drpet
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Aratarea motivelor de fapt si de drpet

Am fost oprit pentru viteza si mi s-a retinut permisul 90 zile. Am depus contestatie deoarece doresc sa vad proba video cu masina si viteza mea, pentru ca eu stiu ca nu aveam depasit 100 km/h in localitate.
Problema mea este ca; Am primit acasa de la judecatorie ca ar trebuii urmatorul lucru de facut , si anume; " Aratarea motivelor de fapt si de drept pe care se intemeiaza cererea " .
Eu nu stiu ce anume trebuie facut .
Contestatia mea :
În fapt.
În ziua de 16.10.2020 in timp ce conduceam autoturismul marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare XX99XXX în localitatea Dranovatu, am fost oprit pentru control de către un echipaj de poliţie care mi-a comunicat că am depăşit viteza legală prin localitate având 105 km/h, lucru pentru care mi s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 90 zile .
Declar că nu am depăşit viteza legală pentru retinerea permisului de conducere, viteza mea fiind de 97 - 98 km/h iar acuzaţia agentului de poliţie este nefondată.
În drept.
Solicit prezentarea probelor (fotografie, înregistrări, etc), precum şi a următoarelor documente prevăzute de Normele metrologice legale pentru funcţionarea cinemometrelor (radarelor) publicate în Monitorul Oficial nr. 1102 bis din 07.12.2005:
-certificatul de omologare a aparatului radar,
-buletinul de verificare metrologică a aparatului radar în termen de valabilitate,
-autorizaţia de operator radar pentru agentul xx yy
Probele care îmi susţin nevinovăţia le voi prezenta în instanţă.
Anexez la prezenta copiile după procesul-verbal, CI .

Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:06, 20 Noiembrie 2020
Motivul de drept il constituie art. 121 alin 2 din HG 1391/2006, care cere ca politia sa probeze tehnic aceasta fapta.
[ link extern ]

Ce ati scris la capitolul "in drept" nu e o motivatie.

La capitolul "In fapt" trebuie sa dati o motivare faptului ca nu sunteti de acord cu ce a constatat politia, sa aveti un martor, sa prezentati o deductie logica pentru care nu puteati avea pe acel sector de drum 105 km/h, nu merge cu declaratia, ca aveati 97-98 km/h.

Si nu puteti spune ca probele le veti prezenta in instanta, ci sa declarati ce probe aveti, martori, inregistrare video proprie, etc.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal radar mobil bbarlea bbarlea Buna ziua, In 1 mai 2009 am fost oprit de un echipaj de politie cu motivul ca ma deplasam cu 65 km/k in localitate. Aparatul radar era amplasat pe un Logan ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal politie rutiera tudosavioleta tudosavioleta Buna seara, ma aflu in urmatoarea situatie: am condus pe DN1 Predeal-Brasov, in zona Timisul de Jos, dupa acele curbe, am fos oprita de un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)