avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere impotriva procesului verbal de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere impotriva procesului verbal de contraventie

Am facut plangere impotriva unui PV de contraventie radar 50/Ron amenda si 2 pct penalizare si am trimis 2 dosare:unul la Politie si unul la Judecatoria Iasi sectia civila.Am trimis in 2 locuri ca sa fiu sigur ca va fi inregistrat,desi trebuia doar la Judecatorie.Pt dosarul de la judecatorie s-a judecat in 6 martie a.c. la care am fost prezent si PV de contraventie a fost anulat pt gresirea numelui contravenientului(gresirea echivaland cu lipsa lui) cu recurs in 15 zile pt IPJ Iasi(nu cred ca au mai facut recurs) Dosarul trimis la IPJ Iasi s-a judecat in alta data 13 martie a.c.(aici nu am mai fost prezent dar la care am solicitat judecata in lipsa 242 CP) pt aceeasi plangere acum primind alta sentinta total opusa celei dintai...adica mi-a respins plangerea spunandu-se in comunicare ca fapta savarsita retinuta in sarcina mea intruneste elementele unei fapte de natura penala in sensul art.6 par.1 din CEDO(Sic!) deci pt ca am depasit viteza sunt un infractor cu recurs in 15 zile de la comunicarea din 16 mai 2008.Ce trebuie sa fac?

Asadar e vb de doua dosare diferite,judecate la date diferite,aceeasi persoana ,acelasi PV de contraventie,sentinte diferite.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:26, 18 Mai 2008
lasand la o parte partea amuzanta a situatiei la care, trebuie sa recunoasteti, ati concurat si dvs. , prin promovarea a doua plangeri impotriva aceluiasi act sanctionator, va trebui sa faceti recurs si sa atasati prima hotarare, aratand instantei ca ati formulat doua plangeri, din eroare !! , ca nu ati fost prezent cand s-a judecat cea de-a doua plangere, etc.
in mod normal, ar fi trebuit sa depuneti la cel de-al doilea dosar o cerere de renuntare la plangere, pentru a evita situatia creata.

asa ca e bine sa faceti recurs, asta asa, pentru a nu ramine ...un infractor...X-(
foarte amuzanta situatia..... pentru acelasi proces verbal ati primit doua sentinte diferite , una anuleaza pe motiv de gresirea numelui si una prin care respinge cererea.
Procesul verbal contestat nu avea aceleasi nume al contravenientului? :-/

Depuneti recurs la cea de-a doua sentinta, si atasati copie de pe prima hotarare prin care instanta a anulat procesul-verbal pentru lipsa numelui.
:slap: Forte tare!
Promovati recurs impotriva celei de-a doua hotarari si invocati autoritatea de lucru judecat a primei hotarari.
Norocul dvs. e ca cea favorabila e anterioara celeilalte. (altminteri era nasol).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se mai poate face daca o plangere a fost respinsa prin sentinta definitiva si irevocabila? catalin2832 catalin2832 V-as ruga sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme destul de delicate. Intr-o seara am fost oprit de un echipaj de politie care mi-a spus ca nu as fi ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere impotriva procesului-verbal de contraventie aleb aleb Buna ziua! 1.Plangerea impotriva procesului verbal de contraventie se depune la autoritatea din care face parte agentul constatator care o va inainta ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie fara datele contravenientului wolferin0 wolferin0 Buna ziua. Agentul constatator nu a completat datele contravenientului. Motiveaza ca a alunecat indigoul si doar pe exemplarul 2 nu apar datele. Este sau nu ... (vezi toată discuția)