avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie fara datele ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie fara datele contravenientului

Buna ziua.
Agentul constatator nu a completat datele contravenientului.
Motiveaza ca a alunecat indigoul si doar pe exemplarul 2 nu apar datele.
Este sau nu anulat de fapt acest proces verbal ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:21, 3 Februarie 2012
faceti contestatie si verificati originalul ce va fi depus la dosar de catre intimata.
Verificati continutul PV de contraventie sub aspectul respectarii art 16.17.19 din OG nr 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
Indicarea datelor contravenientului este obligatorie potrivit art.16 din OG 2/2001, care prevede ca agentul constatator trebuie sa mentioneze numele, prenumele si domiciliul contravenientului in cuprinsul procesului-verbal. De altfel, art.17 din OG 2/2001, prevede nulitatea absoluta a procesului-verbal in cazul in care lipseste numele si prenumele contravenientului. Asadar in ipoteza in care pe exemplarul procesului-verbal de contaventie lipsesc aceste date, prin plangerea contraventionala pe care o formulati invocati nulitatea absoluta a procesului-verbal pentru nerespectarea prevederilor art.16,17 din OG 2/2001.
Daca faceti contestatie in termenul legal ar trebui sa aveti castig de cauza.
Contestati procesul verbal de contraventie si aveti sanse mari de castig.

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare a contraventiei pentru lipsa rovinieta primit dupa 6 luni paulc paulc Am primit pe 29.09.2011 o instiintare de plata emisa pe 19.09.2011 constatand contraventia de a circula fara rovinieta pe 23.03.2011. Au trecut 6 luni de la ... (vezi toată discuția)
Continutul pv conform ognr. 2/2001 stanescucristiana stanescucristiana n cazul unui proces verbal contraventional, agentul care intocmeste pv trebuie sa inscre toate datele personale ( cnp, data nasterii, adresa) ale martorului ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)