da dar o judecata inseamna bani......de care eu nu dispun....nu mi se pare corect sa nu pot intra in propria casa....ea are drept de uzufruct si nu am de gand sa o scot afara dar nici sa imi interzica ea sa intru in casa mea.......nu pot lasa casa in paragina .....ca nu o renoveaza ea.......
buna ziua...........am o proprietate cu drept de uzufruct dar persoana care are drept de uzufruct nu sta acolo, eu nu am chei de la casa iar cea care are dreptul de uzufruct nu vrea sa mi le innapoieze.Ma intereseaza daca sparg usa ca sa intru ce se poate intampla?Daca schimb ialele sa nu cumva sa zica ......ca am dat-o eu afara.......Dansa a plecat din dorinta ei.Cum trebuie sa procedez ca sa nu imi fac probleme?
In contractul de v/c scrie asa " pretul de vanzare cumparare stabilit de comun acord intre noi partile este de ...., suma pe care subsemnatii vanzatori declaram ca am primit-o in intregime de la cumparatoare, azi data semnarii prezentului contract."
Eu consider ca asta ar fi o dovada plauzibila....fiind un act legalizat in fata notarului.....nu cred ca acesta ar declara ca banii nu sau dat......eu pentru ce i-am dat taxa de onorariu si taxa de impozit pe banii specificati.? Nu vad cum a-si putea pierde procesul.....pentru ce alta dovada.....Cu toate ca un avocat mi-a spus ca pierd sigur ca nu am facut virament pe bani...si ca ar putea sa ma duca la detectorul de minciuni.....Sotul avocatei care o reprezinta pe bunica este procuror....ar putea influenta el pierderea procesului?
asa m-am gandit si eu sa nu raspund la notificare.....dar daca ma da in judecata si sunt chemata la proces ce sa spun ca iam dat?si daca cumva intre timp decedeaza batrana poate sa mosteneasca tatal meu procesul si sa ma judec cu el?si alta intrebare am ....actul a fost facut cand traiau amandoi bunicii si acuma cere doar bunica inapoi...nu ar fi normal sa ii dau doar partea ei inapoi?
Daca ea incepe procesul...si normal plateste taxa de timbru....si eu recunosc ca nu iam achitat suma si se anuleaza contractul de vanzare cumparare .....cine suporta taxele de judecata?ea sau eu?
Am si eu o intrebare....bunicii mei mi-au lasat casa anul trecut in martie si pentru a nu putea fi atacat de catre tatal meu au hotarat sa faca contract de v/c cu uzufruct viager....bineinteles ca eu nu am dat suma de bani mentionata acolo....acuma dupa moartea bunicului am primit de la un avocat care o reprezinta pe bunica o notificare ca sa dau banii mentionati in contract...ce ma sfatuiti sa fac?