avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct

buna ziua...........am o proprietate cu drept de uzufruct dar persoana care are drept de uzufruct nu sta acolo, eu nu am chei de la casa iar cea care are dreptul de uzufruct nu vrea sa mi le innapoieze.Ma intereseaza daca sparg usa ca sa intru ce se poate intampla?Daca schimb ialele sa nu cumva sa zica ......ca am dat-o eu afara.......Dansa a plecat din dorinta ei.Cum trebuie sa procedez ca sa nu imi fac probleme?
va sugerez sa nu faceti asa ceva. e dreptul dansei sa locuiasca sau nu locuiasca acolo.
Indiferent daca foloseste sau nu locuinta, dreptul de uzufruct inceteaza la decesul ei. Eu zic sa nu fortati lucrurile ... e posibil sa incerce sa va determine sa-i incalcati dreptul de uzufruct. Mare grija daca nu sunteti in relatii tocmai cordiale.
da dar eu a-si vrea sa renovez....casa stnd goala s-a deteriorat.......si nu pot sa o las sa cada doar ca dansa nu vrea sa stea acolo.......
o dati in judecata pt ca instanta sa o oblige sa va permita accesul in casa pt a face acele reparatii.
da dar o judecata inseamna bani......de care eu nu dispun....nu mi se pare corect sa nu pot intra in propria casa....ea are drept de uzufruct si nu am de gand sa o scot afara dar nici sa imi interzica ea sa intru in casa mea.......nu pot lasa casa in paragina .....ca nu o renoveaza ea.......

Alte discuții în legătură

Uzufruct lala21 lala21 Am o proprietate, iar altcineva are drept de UZUFRUCT la acea proprietate. In cazul in care vreau sa vand proprietatea, ce se intampla cu cealalta persoana, ma ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa vand un apartament asupra caruia mama detine uzulfruct viager? LiaDDD LiaDDD Daca ma poate ajuta cineva va rog,spuneti-mi ce sanse am sa vand un ap.a carui valoare este aprox.110000 euro si asupra caruia mama detine uzulfruct viager?Am ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager Miriam22 Miriam22 Stimaţi specialişti, vin la Dvs.cu problema unor rude în vârstă păcăliţi. Doi soţi în vârsta de 80 respectiv 75 ani, au decis acum câţiva ani să ... (vezi toată discuția)