avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct

Am o proprietate, iar altcineva are drept de UZUFRUCT la acea proprietate. In cazul in care vreau sa vand proprietatea, ce se intampla cu cealalta persoana, ma poate impiedica?
Va multumesc!
puteti vinde doar cu acordul celeilalte persoane.
Uzufructuarul este un simplu detentor precar, din continutul dreptului de proprietate fiind desprise atributele de posesie si de folosinta.
Dreptul de dispozitie, juridica si materiala , apartine nudului proprietar.
Prin urmare, instrainarea poate avea loc(fara acordul uzufructuarului), insa acest dezmembramant al dreptului de proprietate trebuie respectat .
Nuda proprietate si uzufructul pot constitui obiectul unei instrainari , in mod distinct, catre o terta persoana.

In cazul in care uzufructuarul este tulburat, in exercitiul dreptului sau , acesta are la indemana o actiune posesorie sau confesorie.
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct Monyyyyka Monyyyyka buna ziua...........am o proprietate cu drept de uzufruct dar persoana care are drept de uzufruct nu sta acolo, eu nu am chei de la casa iar cea care are ... (vezi toată discuția)
Donatie cu uzufruct viager rodicaboian rodicaboian Speta este urmatoarea: am primit prin donatie, impreuna cu fratele meu, un apartament de la mama noastra. In actul de donatie este mentionata clauza de ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa vand un apartament asupra caruia mama detine uzulfruct viager? LiaDDD LiaDDD Daca ma poate ajuta cineva va rog,spuneti-mi ce sanse am sa vand un ap.a carui valoare este aprox.110000 euro si asupra caruia mama detine uzulfruct viager?Am ... (vezi toată discuția)