Bine, dar pentru cazul in care iau masina sotiei, sau a parintilor, sau a copiilor, saua bunicilor, etc., si vreau sa fac o plmbare afara din tara, ce documente imi trebuie? Contract de comodat?! Cam suna a legi proaste... nu ca m-ar mira.
Multumesc de raspuns.
Interesant totusi este ca daca le spun notarilor(vreo 4 pana acuma) ce am scris mai sus, ei spun ca este neaparat nevoie de contract de comodat (daca omul se foloseste de ea in Italia). Doar daca spun ca imputernicesc pe respectivul sa iasa cu masina din tara, si sa circule pana in Italia nu e problema. Atunci se face imputernicirea. Nu stiu insa pe ce perioada maxima poate fi facuta aceasta imputernicire poentru ca nu am intrebat.
Buna ziua,
Va solicit ajutorul intr-o privinta: un prieten de-al meu, roman, se afla in Italia (are si acte de Italia) si a cumparat o masina noua din Romania, dar pe numele bunicii (a trimis bani). Acum masina trebuie sa plece pe platforma catre el in Italia si bunica trebuie sa-i faca o imputernicire sa circule cu ea.
Intrebari:
1. Trebuie sa fie neaparat el la notar pentru a face acea imputernicire din Romania?
2. Trebuie tradusa in Italiana si/sau Engleza?
3. Trebuie imputernicire si pentru transportator?
4. Mai este ceva ce-mi scapa legat de aceste imputerniciri?
Multumesc anticipat.
Sunt Persoana Fizica Autorizata in Romania si lucrez pentru o companie Belgiana ca marinar pe ape interioare in Belgia si Olanda. Am aflat de curand ca am de platit o suma foarte mare la fisc, impozit pe venitul meu din 2009, 16%. Am inteles ca acum nu prea mai am ce face dar as vrea sa stiu cam ce e de facut pe viitor pentru a plati cat mai putin impozit.
Ce cheltuieli se pot deduce din venitul meu? Cunoasteti vreo solutie pentru a plati mai putin impozit?