avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Activitate marian_g

Activitate marian_g

Buna ziua,
As dori sa aflu in baza carui act normativ pot solicta Directiei Judetene de asistenta si prestatii sociale sa retina si sa vireze intr-un cont pensia alimentara pentru fiica mea, stabilita printr-o hotarire judecatoreasca definitiva.
Mentionez ca fostul sot s-a recasatorit si se afla in concediu de crestere a copilului, calea amiabila nu a dat rezultate, dar nu as vrea sa fac plangere penala, daca totusi se poate altfel.
Va multumesc anticipat
multumesc pentru raspunsuri, as dori sa stiu daca serviciul de asistenta sociala din cadrul primariei, adica cei care vireaza banii pentru indemnizatie, nu ar trebui sa retina plata pensiei, in baza hotararii judecatoresti.
Fostul sot, cu care am o fetita de 12 ani, pentru care plateste pensie alimentara prin hotarare judecatoreasca, s-a recasatorit si mai are un copil. In urma cu trei luni a intrat in concediu de crestere a copilului si de atunci nu am mai primit pensia alimentara. Explicatia pe care am primit-o de la serviciul de asistenta sociala a fost ca ei nu pot retine pensia alimentara din indemnizatia de concediu de crestere a copilului pentru ca aceasta este un drept al acelui copil si nu al parintelui, cu toate ca legislatia prevede ca aceasta indemnizatie se acorda parintelui. Cum pot rezolva aceasta situatie, fara sa fac plangere penala impotriva fostului sot pentru neplata pensiei.