Fostul sot, cu care am o fetita de 12 ani, pentru care plateste pensie alimentara prin hotarare judecatoreasca, s-a recasatorit si mai are un copil. In urma cu trei luni a intrat in concediu de crestere a copilului si de atunci nu am mai primit pensia alimentara. Explicatia pe care am primit-o de la serviciul de asistenta sociala a fost ca ei nu pot retine pensia alimentara din indemnizatia de concediu de crestere a copilului pentru ca aceasta este un drept al acelui copil si nu al parintelui, cu toate ca legislatia prevede ca aceasta indemnizatie se acorda parintelui. Cum pot rezolva aceasta situatie, fara sa fac plangere penala impotriva fostului sot pentru neplata pensiei.
ar fi bine sa incercati rezolvarea problemei pe cale amiabila... dar daca nu se poate, singura solutie e plangerea penala sau o alta actiune in instanta.
multumesc pentru raspunsuri, as dori sa stiu daca serviciul de asistenta sociala din cadrul primariei, adica cei care vireaza banii pentru indemnizatie, nu ar trebui sa retina plata pensiei, in baza hotararii judecatoresti.
Minor
BIANCA_MARIO MOISE
buna seara, dau o pensie alimentara de 800 de ron,fetitei mele de 16 ani ,fata e incredintata fostei soti,acum o luna fata mea a parasit tara si a plecat la o ... (vezi toată discuția)