avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua
am un copil minor care mi-a fost incredintat spre crestere si educare
mama copilului, fosta mea sotie, a platit pensie alimentara
acum s-a recasatorit, are inca un copil si beneficiaza de aceasta indemnizatie de 600 lei
intrebarea mea este daca din aceasta indemnizatie trebuie sa ii plateasca si copilului nostru pensie alimentara
indemnizatia este considerata venit al sotiei mele?
dar in cazul in care nu ar avea nici un venit nu se plateste pensie alimentara sau se calculeaza raportat la salariul minim pe economie
multumesc
Cel mai recent răspuns: mihai09 , utilizator 20:02, 12 Aprilie 2010
In cazul in care fosta sotie nu are venituri , pensia se va calcula la venitul minim pe economie. Raportat la faptul ca are doi copii minori, pensia se va stabili la o treime pentru doi copii. In concluzie, o treime din venitul fostei sotii va reveni copiilor, al Dvs. si cel pe care il are in actuala casatorie. Nu am inteles ce intelegeti prin indemnizatie? Va referiti la ce a primit de la stat pentru nasterea celui de-al doilea copil? Daca da, atunci raspunsul este nu, nu se cuvine si copilului Dvs. ceva. Daca va referiti la un venit obtinut de fosta sotie din munca, atunci da...
Succes.
av. M.Hornea
da, indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 sau 3 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai trebuie platita pensia alimentara? lucianlucian lucianlucian Daca dupa divort sotia obtine custodia copilului, eu va trebui sa platesc pensie alimentara. Daca ea se recasatoreste, ea va mai primi pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Procent pensie alimentara scap.cm scap.cm Buna ziua ! As dori o lamurire pentru urmatoarea situatie: sotul meu a mai fost casatorit si are o fetita pentru care plateste un procent de 25 % din ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara nicol77 nicol77 Buna ziua! As vrea sa stiu cat ar trebui sa plateasca sotul meu pensia alimentara unui copil dintr-o casatorie anterioara, avand in vedere ca acum avem ... (vezi toată discuția)