avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mai trebuie platita pensia alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mai trebuie platita pensia alimentara?

Daca dupa divort sotia obtine custodia copilului, eu va trebui sa platesc pensie alimentara.
Daca ea se recasatoreste, ea va mai primi pensia alimentara pentru copil (conform art. 41 alin. 5 C. Fam. ----> " În toate cazurile, dreptul la întretinere înceteazã prin recãsãtorirea sotului îndreptãtit sã o primeascã.")?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 10:46, 30 Ianuarie 2010
ceea ce cunoasteti dv. se refera la doua notiuni diferite. pensia de intretinere pentru copilul nascut in timpul casatoriei si incredintat mamei in urma unei actiuni de divort se plateste pina la virsta de 18 ani, daca acesta nu urmeaza cursurile universitare de zi si, 23 ani daca urmeaza cursurile universitare de zi. pensia de intretinere pentru sotul aflat in dificultate este alta problema.
Pensia de intretinere este obligatia pe care o datorati copilului al carui tata sunteti si nu sotiei sau altei persoane,rolul acesteia fiind sa ajute la cresterea si educarea acestui copil si aceasta este in beneficiul exclusiv al acestuia.
Casatoria fostei sotii cu alta persoana nu inlatura obligatia pe care o aveti fata de minorul al carui tata,totusi sunteti,repet, FATA DE MINOR.
in primul rand, copilul dvs primeste pensie de la tatal sau, nu ''ea''
nu ve-ti mai plati pensie doar in cazul in care sotul fostei sotii doreste sa adopte copilul dvs si dvs sunteti de acord ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere minor după căsătoria părintelui rezident AmySor AmySor Buna ziua....de curand m-am recasatorit avand in grija fetita din prima casatorie intrebarea mea este daca se mai primeste sau nu pensia alimentara daca te ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major Ramona Costen Ramona Costen Daca tatal meu i a platit pensia alimmentara fetei lui vitrege pana la varsta de 18 ani, iar mama fetei vrea sa il dea inca o data in judecata, se poate? Adica ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Lukas78 Lukas78 Va rog lamuriti-ma si spuneti-mi ca este adevarat ca ..conform legii UE părintele care plătește pensie alimentară poate înceta plata pensiei dacă ... (vezi toată discuția)