avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere minor după căsătoria ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere minor după căsătoria părintelui rezident

Buna ziua....de curand m-am recasatorit avand in grija fetita din prima casatorie intrebarea mea este daca se mai primeste sau nu pensia alimentara daca te recasatoresti. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:41, 21 Septembrie 2017
Obligatia de intretinere este fata de copil, nu are importanta daca unul dintre parinti se recasatoreste.
Multumesc frumos pt raspuns.
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
AmySor, utilizator
Firesc ar fi ca prin recasatorirea dvoastra, sa se stinga obligatia de intretinere a tatalui. Cred ca asa vi s-a parut si dvoastra, din moment ce ati intrebat... Dar, nefiresc, tatal va ramane obligat la intretinere, chiar daca dvoastra si copiii comuni locuiti impreuna cu un alt barbat.
De ce Asaofi? Prin recasatorirea doamnei se stinge si dreptul de vizita al tatalui cumva, daca judecam asa?
Tatal ramane cel care i-a dat viata, sotul mamei este sotul mamei. Este absolut normal ca barbat, parinte sa iti intretii copilul.
Probabil ca userul a intrebat pentru ca a vazut in filme ( in special cele americane) cum fostii se bucura cand li se recasatoresc fostele pentru ca nu mai platesc pensie alimentara. Insa in US dupa divort se plateste si pensie fostei sotii, ai sau nu copii cu ea.
In Romania, ramai tatal copilului tau cu drepturi si obligatii indiferent de numarul de soti ai fostei. Adica platesti pensia alimentara.
Mi s-ar parea aberant sa te mai numesti tata dar sa-ti intretina altcineva copilul.
Sotul dvs nu are obligatia sa va intretina copilul, copilul e in intretinerea parintilor sai , adica a dvs si a tatalui ei biologic.
Nu inteleg de ce unora li se pare firesc ca in acest caz, obligatia de intretinere din partea tatatlui sa inceteze, dar fiecare cu conceptia lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai trebuie platita pensia alimentara? lucianlucian lucianlucian Daca dupa divort sotia obtine custodia copilului, eu va trebui sa platesc pensie alimentara. Daca ea se recasatoreste, ea va mai primi pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa recasatorirea parintelui care are custodia cataT cataT Daca parintele care are custodia se recasatoreste, parintele care plateste pensia alimentara mai are obligatia sa plateasca? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara petrina_cristina petrina_cristina in urma divortului mama a castigat copilul, iar tatal are dreptul de al luat in week-end. insa ea nu-i da copilul acestuia si au fost momente cand nu la lasat ... (vezi toată discuția)