avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie dupa recasatorirea parintelui care are custodia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie dupa recasatorirea parintelui care are custodia

Daca parintele care are custodia se recasatoreste, parintele care plateste pensia alimentara mai are obligatia sa plateasca?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:49, 18 Septembrie 2011
Da, pt ca cel ce plateste, ramane parinte
Conform legislatiei, parintele datoreaza copilului obligatia de intretinere.In fapt, parintele plateste pensie alimentara copilului, nu fostului sot.
ciudata intrebare??? Prin recasatorire copilul devine automat copilul noului sot?si eu care credeam caeste vorba de o fiinta umana, nu de o masina...:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere minor după căsătoria părintelui rezident AmySor AmySor Buna ziua....de curand m-am recasatorit avand in grija fetita din prima casatorie intrebarea mea este daca se mai primeste sau nu pensia alimentara daca te ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Lukas78 Lukas78 Va rog lamuriti-ma si spuneti-mi ca este adevarat ca ..conform legii UE părintele care plătește pensie alimentară poate înceta plata pensiei dacă ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara oanadumitru1976 oanadumitru1976 Acum 12 ani am divortat si am primit prin hotarare judecatoreasca custodia copilului si pensie alimentara pentru care s-a stabilit ca i se trimite prin posta ... (vezi toată discuția)