Angajatorul nu are nici o obligație să vă anunțe ceva anume în legătură cu fostul soț.
aici gresiti, pe vremea aia, poprirea se infiinta din oficiu, iar angajatorul in calitate de tert poprit are ceva obligatii.
Art. 785
Continuarea popririi
(1) Poprirea rămâne în fiinţă şi atunci când debitorul îşi schimbă locul de muncă sau este pensionat. În aceste cazuri, terţul poprit va trimite actele prin care s-a înfiinţat poprirea unităţii la care se află noul loc de muncă al debitorului sau organului de asigurări sociale competent, care, de la data primirii acestor acte, devine terţ poprit.
(2)
Dacă debitorul părăseşte unitatea fără ca aceasta să cunoască noul loc de muncă, ea îl va încunoştinţa pe creditor despre această împrejurare. După aflarea noului loc de muncă al debitorului, creditorul îl va aduce la cunoştinţa unităţii de la care debitorul a plecat, pentru a se proceda potrivit alin. (1).
Detalii:
[ link extern ]
La calcularea cuantumului pensiei de întreţinere nu se iau în considerare decât veniturile obţinute, nu şi cele întâmplătoare: cele pentru ore suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transferare, de concediere şi, în general, sumele care nu au caracter permanent, cum sunt şi salariile compensatorii, în cazul disponibilizării debitorului pensiei.
Partea asta nu are nicio legatura cu subiectul, pensia e stabilita deja si nu din aceste venituri.
Cert e ca dupa cateva luni, nu mai puteti lua vreo masura.
Inteleg ca totusi omul plateste pensia, incercati sa va intelegeti sa o plateasca si eventual la acelasi nivel, omul poate cere acum micsorarea pensiei, dat fiind ca nu mai e angajat.
Daca nu o plateste, va trebui sa apelati la executor.
Mai exista varianta sa cereti in instanta ca plata sa se faca global o vreme, pe perioada a niste luni, dar se prea poate sa cereti degeaba daca omul poate dovedi ca nu mai are banii. Trebuia sa fi actionat mai demult.
art 533
(3) De asemenea, părţile pot conveni sau, dacă sunt motive temeinice, instanţa de tutelă poate hotărî ca întreţinerea să se execute prin plata anticipată a unei sume globale care să acopere nevoile de întreţinere ale celui îndreptăţit pe o perioadă mai îndelungată sau pe întreaga perioadă în care se datorează întreţinerea, în măsura în care debitorul întreţinerii are mijloacele necesare acoperirii acestei obligaţii.