avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... model
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

model

Buna,
ma poate ajuta cineva cu un model de cerere pentru poprire pe salariu(pensie alimentara),atunci cand a intervenit schimbarea locului de munca?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 7 Aprilie 2013
Adresati-va unui Birou de executare silita, sa va faca toate actele, inclusiv cererea de validare a popririi. Succes
Nu exista un model de cerere!

Puteti sa luati legatura direct cu Serviciul financiar de la unitatea unde s-a mutat respectiva persoana si sa le comunicati situatia; sa aveti la dvs. si sentinta pronuntata.

De regula, in astfel de situatii exista intelegere si se rezolva fara a mai apela la un executor judecatoresc.

Daca intampinati un refuz sau daca constatati ca, desi ati vorbit cu ei si le-ati explicat situatia, atunci e clar ca va trebui sa apelati la un executor judecatoresc.
Pentru ce sa apeleze la un executor judecatoresc? .. art.785 C.proc.civ. prevede :
(1) Poprirea rămâne în ființă și atunci când debitorul își schimbă locul de muncă sau este pensionat. În aceste cazuri, terțul poprit va trimite actele prin care s-a înființat poprirea unității la care se află noul loc de muncă al debitorului sau organului de asigurări sociale competent, care, de la data primirii acestor acte, devine terț poprit.
(2) Dacă debitorul părăsește unitatea fără ca aceasta să cunoască noul loc de muncă, ea îl va încunoștința pe creditor despre această împrejurare. După aflarea noului loc de muncă al debitorului, creditorul îl va aduce la cunoștința unității de la care debitorul a plecat, pentru a se proceda potrivit alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! ma confrunt cu urmatoarea situatie: eu incasam pensie ... JustAlex JustAlex Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Eu incasam pensie alimentara de la tatal meu prin poprire de pe salariu*(16,66% din net) dar acesta si-a dat ... (vezi toată discuția)
Plata pensie intretinere leonardy44 leonardy44 Buna ziua! conform hotararii judecatoresti angajatorul a virat catre reprezentantul legal banii pt minor; -angajatorul nu mai face virarea banilor deoarece ... (vezi toată discuția)
Cerere de poprire a pensiei de intretinere din pensia tatalui valibuzatu valibuzatu va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere de poprire a pensiei de intretinere din pensia tatalui, avand o sentinta prin care se retinea din salar aceasta ... (vezi toată discuția)