avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

in urma divortului mama a castigat copilul, iar tatal are dreptul de al luat in week-end. insa ea nu-i da copilul acestuia si au fost momente cand nu la lasat nici sa-l viziteze. tatal n-a mai reusit sa-i plateasca pensia alimentara la copil deoarece n-a mai avut un loc de munca; poate fi dat in judecata? si ce poate face pentru a-si lua copilul acasa in week-end asa cum are dreptul?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 12:21, 19 Mai 2011
Avem si drepturi si OBLIGATII.Chiar daca nu are loc de munca trebuie sa plateasca pensia de intretinere ,se face plingere la politie.Despre programul de vizita depinde ce scrie in hotarare.
are dreptul sa-si ia copilul in wee-end acasa
are dreptul, ii poate face plangere mamei pt nerespectarea hotararii.
daca nu isi poate permite pensia asa cum a fost stabilita, poate actiona in judecata pt micsorarea ei, daca nu obtine venituri se va stabili raportat la venitul minim.
va trebui sa plateasca , cand ai un copil, nu exista nu ai... asa cum mananca tatal atunci cand "nu are venituri" asa trebuie sa manace si copilul ai carui parinti " nu au venituri"
si eu sunt mama si da inteleg ce ziceti voi cu pensia alimentara, dar de ce majoritatea femeilor judeca toti barbatii? persoana in cauza e constienta ca trebuie sa plateasca pensia alimentara copilului dar momentat nu are nici un venit si este intretinut de alte persoane. iar in privinta dreptului de a lua copilul acasa in week-end de ce nu i se permite? au fost luni de zile cand nici macar nu-l lasa sa-si vada copilul. are dreptul prin hotarare judecatoreasca de al luat. unde este corectitudinea aici? de ce toti barbatii sunt discriminati? sunt multe cazuri in tara noastra unde tatici desi au dreptul la vizita nu li se acorda de catre mama. vroiam doar sa stiu ce poate face persoana in cauza pentru asi putea lua copilul asa cum are dreptul
o intrebare pentru voi mamicile, daca voi ati fi in cazul taticilor, ca in momentul de fata cum e persoana in cauza, ei sa aiba custodia copilului si dumneavostra sa aveti dreptul sa-l vizitati sau sa-l luati acasa si sa nu vi se permita de catre tatal copilului? ce ati face? cum va-ti simti? se intampla sa ramai fara loc de munca si sa nu ai posibilitatea sa te intreti pe tine, sa fi intretinuta de alte persoane, desi iti cauti loc de munca si nu gasesti, iar fostul sot va ameninta ca va da in judecata pentru pensie alimentara. ce ati face?

Alte discuții în legătură

Inlocuirea liniutei din certificatul fetitei mele minaiolimpia minaiolimpia buna seara.am niste semne de intrebare pt ca nu stiu de unde sa incep si cum sa procedez.Precizez ca in urma unei relatii cu ex iubitul meu am ramas ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui dupa finalizarea divortului. amalia8elena amalia8elena Sunt divortata de 2 ani aproximativ, am custodia celor doua fetite minore. Tatalui i s-a stabilit un program de vizita si plata unei pensii alimentare de 460 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara caty06 caty06 buna ziua.Am un baietel de 3 luni este recunoscut de tatal lui dar lucrurile dintre noi au luat o alta intorsatura,copilul sta la mine, as dorii sa stiu cat ... (vezi toată discuția)