avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua.Am un baietel de 3 luni este recunoscut de tatal lui dar lucrurile dintre noi au luat o alta intorsatura,copilul sta la mine, as dorii sa stiu cat imi revine pensie alimentara el neavand carte de munca dar are pfa,(asociatie de pamant)are un venit de 4-5 miliarde pe vara plus suventiile date de stat,are utilaje pe numele lui si 2 masini,ce drepturi are el asupra copilului,pt ca daca mi-l poate lua vreodata nu il dau in judecata prefer sa ma chinui decat sa mi-l ia.va multumesc
Cel mai recent răspuns: caty06 , utilizator 17:13, 22 Februarie 2013
Copilul are dreptul la 25% din veniturile tatalui.
Cat despre luat, este o poveste lunga, puteti cere dumneavostra custodia copilului dar trebuie sa dovedit ca aveti cu ce il intretine ( loc munca, casa ) sau custodie comun si tatal sa aibe un program de vizitare bine stabilit ( gen primul si al treilea weekend din luna, vacanta vara jumatate la tata, o data Craciunul cu mama, o data cu tata ).
dar acum copilul este sugar(la san) ce drepturi are,el imi cere sa il dau in judecata pt ca mi-a spus ca nu imi da mai mult de 150 ron pe luna,vine cand vrea si pleaca cand vrea eu ii pot face momentan program pt ca nu mai suport de fiecare data cand vine ma jigneste ,ma ameninta si ma face sa plang in prezenta copilului
Tatal are aceleasi drepturi ca si mama.

Daca parintii nu mai locuiesc impreuna, tatal are dreptul sa viziteze nminorul daca doreste, insa va trebui sa o solicite in instanta, daca dvs nu sunteti de acord.

Tot astfel are si obligatia de a contribui la cresterea minorului prin plata unei pensii de intretinere. Daca nu doreste sa plateasca de buna-voie va trebui sa solicitati dvs prin instanta. Pensie este de max 25 % din veniturile cu caracter constant si se raporteaza si la bunurile aflate in proprietate tatalui si la stilul sau de viata.

Va sfatuiesc sa ajungeti cumva la o intelegere amiabila spre binele dvs si al copilului.
in cazul in care eu acum stau cu copilul acasa acesta fiind sugar de 3 luni,trebuie sa demonstrez ca lucrez?Copilul are domicillul la mine,si toate conditiile necesare(ceea ce el nu are(baie))?In cazul in care el nu declara tot venitul la fis ce se poate face?
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
caty06, utilizator
Se vor avea in vedere veniturile declarate la ANAF.

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa detin custodia in totalitate? caty06 caty06 Buna seara,am un baietel in varsta de 6 luni cu domiciliul la mine,insa am probleme cu tatal lui cu care am decis sa nu mergem impreuna pe mai departe deoarce ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva sau decaderea din drepturile parintesti claudettee claudettee Buna ziua.sunt mama unui bebelus de cateva luni rezultat dintr-o relatie de concubinaj.bebelus a fost recunoscut legal de catre tata, desi eu si tatal sunrem ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)